Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Winzer (MAE): Autorităţile române şi CE se raportează la date diferite în raportul de țară

Autorităţile române şi Comisia Europeană se raportează la date diferite în ceea ce priveşte raportul de ţară al Executivului european, a declarat, miercuri, Cristian Winzer, secretar de stat Ministerul Afacerilor Externe, într-o conferinţă organizată de Reprezentanţa CE.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 11.04.2018 - 13:12

"În februarie, România a folosit oportunitatea de a transmite observaţii cu privire la un proiect al raportului de ţară. Am observat că ne raportăm la date diferite faţă de cele care sunt sau au fost utilizate de Comisie. Fac referire în mod expres la domeniul achiziţiilor publice, administrării fiscale şi la fluxul de investiţii străine directe", a spus Winzer.

Acesta consideră că printr-un dialog constant, aceste inadvertenţe pot fi conciliate.

"Există o serie de aprecieri în cadrul raportului care ar trebui să aibă la bază argumente obiective. Din perspectiva Ministerului Afacerilor Externe, vom continua să impulsionăm instituţiile naţionale cu responsabilităţi pe fond. Raportul de ţară reprezintă un instrument de lucru util. Apreciem eforturile Comisiei în direcţia elaborării documentului", a mai arătat oficialul MEE.

Reprezentanţa Comisiei Europene în România organizează miercuri conferinţa cu titlul "Semestrul European: Raportul de ţară pentru România 2018".

Sesiunea plenară a evenimentului va prezenta principalele concluzii ale Raportului de ţară pentru România, precum şi poziţia autorităţilor române privind evoluţiile economice recente la nivel naţional.

Comentarii

loading...