Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Votul diasporei. Țara fruntașă este Marea Britanie

Pe baza voturilor exprimate la secțiile din străinătate, țările cu cea mai bună prezență la vot sunt Marea Britanie, Italia, Spania și Republica Moldova.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.11.2019 - 15:06

Exprimarea voturilor în străinătate a fost facilitată, la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, prin faptul că voturile au putut fi trimise de-a lungul a trei zile - vineri, sâmbătă și duminică.

În acest context, până duminică la ora 14, cele mai multe voturi din diaspora au fost exprimate de românii din Marea Britanie, unde votaseră peste 72.000 de persoane. Pe următoarele locuri, ca număr de voturi exprimate, se află românii din Italia, Spania și Republica Moldova.

La polul opus, până la ora 14, în Coreea de Nord nu votase niciun cetățean român - deși România are chiar o ambasadă la Phenian, ai cărei angajați ar trebui să voteze.

Comentarii

loading...