Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vosganian: Iohannis poate fi suspendat numai dacă nu afectează stabilitatea României

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, că decizia de suspendare a președintelui Iohannis poate fi luată numai dacă nu perturbă funcționarea statului român.

Rl online 0 comentarii

22.08.2018 - 20:50

Varujan Vosganian, vicepreședintele ALDE, susține că suspendarea președintelui este o decizie „maximă responsabilitate” și că este necesară o evaluare a riscurilor asociate înainte să fie înaintată în Parlament. 

„Suspendarea președintelui Klaus Iohannis – tot mai depășit de cerințele și demnitatea funcției pe care o ocupă - este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri și consecințe. Declanșarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism și violență de lideri politici lipsiți de scrupule, poate avea urmări imprevizibile”, a scris Vosganian pe Facebook.

Sursa principală de îngrijorare a vicepreședintelui ALDE ține de președinția Consiliului Uniunii Europene, care ar putea fi perturbată de o astfel de decizie. „Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părți bolnave din trupul statului român trebuie făcută numai în condițiile în care suntem convinși că respectiva operație nu va perturba funcționarea statului, precauție cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene.
Doar în urma unei astfel de evaluări și a asumării concluziilor sale putem să exprimăm, în deplină cunoștință de cauză, o opțiune sau alta în privința declanșării procedurii de suspendare”, a continuat liderul liberal.

Comentarii

loading...