Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vosganian: Există impresia că noi exagerăm cu susţinerea financiară a SRI

Există o falsă impresie potrivit căreia politicienii susţin o creştere excesivă a bugetului SRI pentru a obţine o anumită bunăvoinţă, iar această zvonistică trebuie demontată, a afirmat joi deputatul ALDE Varujan Vosganian, în cadrul dezbaterilor din comisia de buget-finanțe.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 14.12.2017 - 15:13

Comisiile au aprobat joi, fără niciun vot împotrivă, un buget de 2,3 miliarde lei pentru SRI în 2018, o majorare de 13,2% faţă de bugetul din 2017.

”Există impresia că noi exagerăm cu susţinerea financiară a SRI ca să obţinem o anumită bunăvoinţă. (...) Că am vrea să ne negociem liniştea politică finanţând excesiv SRI. (...) Aş vrea să demontăm această zvonistică legată de excesiva finanţare a SRI”, a spus Vosganian.

Potrivit informaţiilor prezentate de reprezentanţii SRI în cadrul dezbaterilor, circa 75% din bugetul instituţiei din prezent este cheltuit pe plata drepturilor salariale şi a pensiilor cadrelor militare trecute în rezervă, iar trendul este de creştere a acestui buget, cu impact semnificativ asupra bugetului instituţiei.

Comisiile au aprobat joi, pentru 2018, şi bugetele Serviciului de Informaţii Externe (SIE, buget – 290,1 milioane lei, majorare - 15,9%), Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP, buget – 195,1 milioane lei, majorare - 19,35%) şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS, buget – 332,6 milioane lei, majorare - 21,9%).

Comentarii