Vosganian: Electoratul PSD - ALDE îl validează pe Tăriceanu drept candidat al acestei coaliţii

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian susţine că sondajele de opinie spun că singurul contracandidat cu şanse reale pentru a-l învinge pe Klaus Iohannis este Călin Popescu Tăriceanu, astfel electoratul PSD-ALDE îl validează pe preşedintele Senatului drept candidat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2019 - 16:03

Vosganian a fost întrebat, luni, despre candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la preşedinţia României, spunând: “Am avut discuţii în legătură cu această chestiune. Colegii noştri, într-o largă majoritate, şi-au exprimat dorinţa ca domnul Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul nostru pentru Preşedinţia României. De altfel, pot să vă spun fără să nominalizez vreun sondaj de opinie că ele converg în a indica drept singur contracandidat cu şanse reale de câştig pe domnul Călin Popescu Tăriceanu pentru actualul preşedinte Klaus Iohannis. Aşadar, electoratul coaliţiei PSD - ALDE îl validează pe Călin Popescu Tăriceanu drept candidat al acestei coaliţii. Sper ca şi colegii noştri din PSD, în virtutea înţelegerilor pe care le-am avut să ia act de această dorinţă electoratului nu numai ALDE, ci şi PSD”, a spus Vosganian.

El a mai afirmat că, până la sfârşitul lunii, va fi validată candidatura lui Tăriceanu în cadrul ALDE şi recomandă social-democraţilor ca acesta să fie candidatul întregii coaliţii la alegerile prezidenţiale.

“Noi nu ne-am derulat încă toate procedurile interne. Până la sfârşitul lunii vom avea o astfel de procedură în care să validăm candidatura domnului Călin Popescu Tăriceanu, de data asta doar din partea ALDE, dar sigur cu recomandarea explicită ca şi colegii noştri din PSD să ia act de acest lucru şi Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul întregii coaliţii”, a mai afirmat Vosganian.

Comentarii