20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăVosganian către susţinătorii lui Kovesi: De ce nu v-aţi arătat indignaţi?

Vosganian către susţinătorii lui Kovesi: De ce nu v-aţi arătat indignaţi?

„Am o nelămurire, stimaţi parlamentari europeni şi protestatari localnici care vă arătaţi indignaţi şi adresaţi mesaje de susţinere fostei şefe a DNA: – De ce nu v-aţi arătat indignaţi şi nu aţi trimis mesaje de susţinere procurorului general Tiberiu Niţu, când a fost cercetat de DNA? Tiberiu Niţu a demisionat din funcţie şi s-a dovedit că ancheta a fost o înscenare. – De ce nu v-aţi arătat indignaţi şi nu aţi trimis mesaje de susţinere judecătorului de la Curtea Constituţională Toni Greblă când a fost cercetat de DNA? Toni Greblă a demisionat din funcţie şi s-a dovedit, iarăşi, că ancheta a fost o înscenare”, a scris Varujan Vosganian, duminică, pe Facebook.

„Nu-i aşa că cei care fac înscenări şi distrug carierele unora trebuie susţinuţi şi elogiaţi, în timp ce victimele trebuie hulite şi dispreţuite?”, a completat purtătorul de cuvânt al ALDE.

Reacţia acestuia vine după ce Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de Secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul în care are calitatea de inculpat, privind expatrierea din Indonezia a lui Nicolae Popa. Kovesi a contestat măsura la instanţa supremă.

Preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani a afirmat, vineri pe Twitter, că este îngrijorat de veştile privind punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi, precizând că PE susţine candidatura acesteia la şefia Parchetului UE şi că va ridica problema la reuniunea de miercurea viitoare cu liderii grupurilor.

Mai mulţi eurodeputaţi, printre care şi câţiva din conducerea Comisiei LIBE, Judith Sargentini şi Ana Gomes, au criticat, prin mesaje pe Twitter, măsura controlului judiciar dispusă de Secţia de anchetare a magistraţilor în cazul Laurei Codruţa Kovesi, candidat pentru funcţia de procuror-şef european.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritas Schinas, a declarat, vineri, că e crucial ca toţi candidaţii înscrişi pentru şefia Parchetului European, printre care se număr şi Laura Codruţa Kovesi, să fie trataţi corect şi să poată participa la toţi paşii procedurii de selecţie.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă