13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăVom avea un nou ministru al Mediului. Costel Alexe a fost ales...

Vom avea un nou ministru al Mediului. Costel Alexe a fost ales președinte al CJ Iași

Actualul ministru al Mediului și Pădurilor, Costel Alexe, va renunța la această funcție, întrucât el a fost ales președinte al Consiliului Județean Iași, în urma voturilor exprimate la alegerile locale din 27 septembrie.

Pentru funcţia de preşedinte al CJ Iaşi, Costel Alexe a primit 104.656 voturi, ceea ce reprezintă 37,97 la sută, conform rezultatelor parţiale comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Următorul clasat a fost actualul preşedinte al CJ Iași, Maricel Popa (PSD), care a obţinut 79.168 de voturi (28,72 la sută).

Costel Alexe nu a anunțat încă oficial că va demisiona din funcția de membru al Guvernului, dar acest lucru era previzibil din momentul în care el a decis să candideze în alegerile locale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă