2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăVlad Filat, fost prim-ministru: "Reunificarea celor două state românești este mult mai...

Vlad Filat, fost prim-ministru: “Reunificarea celor două state românești este mult mai aproape ca realizare decât aderarea la UE”

Un fost șef al Guvernului Republicii Moldova, Vlad Filat, consideră că “Reunificarea celor două state românești este mult mai aproape ca realizare decât aderarea la UE”.

Fostul premier se referă, astfel, la momentul în care s-ar putea realiza primirea Republicii Moldova în UE. Față de momentul primirii Republicii Moldova în UE, ca stat independent, Vlad Filat este pesimist, “având în vedere că, anul viitor vor fi alegeri europarlamentare la nivelul întregii Uniuni Europene, iar Comisia Europeană și Parlamentul European își vor modifica substanțial componența fapt ce va influența parcursul nostru european, dacă negocierile nu vor începe în toamna aceasta, sau până la reorganizarea noii Comisii Europene”.

“Ieșirea din periferia geopolitică poate fi satisfăcută pe deplin doar prin reunificarea cu România și nu doar prin aderarea la diferite structuri internaționale. Suntem europeni pentru că suntem români, nu devenim europeni pentru că vom adera la Uniunea Europeană!”, susține fostul premier al Republicii Moldova.

Vlad Filat a fost, timp de cinci ani, în perioada 2009 – 2013, prim-ministru al Republicii Moldova.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă