Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Viorica Dăncilă și ambasadorul Turciei, discuție despre relațiile bilaterale între state

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit miercuri, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Republicii Turcia în România, Osman Koray Ertaş, într-o vizită de curtoazie, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2018 - 15:47

Potrivit sursei citate, tema centrală a discuţiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relaţia dintre România şi Turcia, în 2018 împlinindu-se 140 de ani de relaţii bilaterale. Totodată, în cadrul întâlnirii, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părţi pentru consolidarea relaţiei bilaterale, pe baza parteneriatului strategic, cu accent pe aprofundarea cooperării economice şi sectoriale.

"Prim-ministrul Dăncilă şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că Turcia reprezintă primul partener comercial extra-comunitar al României, iar în 2017 volumul schimburilor bilaterale a depăşit, în premieră, pragul de 5 miliarde euro", se spune în comunicat.

Totodată, premierul român a apreciat că reluarea lucrărilor Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică, la începutul lunii mai, la Ankara, va genera plusvaloare parteneriatului strategic dintre România şi Turcia. În context, cei doi oficiali s-au referit la cooperarea bilaterală sectorială în domenii ca energie, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, inovare şi cercetare.

De asemenea, a fost salutat nivelul foarte bun al cooperării militare în cadrul NATO, dar şi pe linie poliţienească, inclusiv din perspectiva combaterii migraţiei ilegale, conform Acordului UE - Turcia din 18 martie 2016, se mai arată în comunicat.

Comentarii

loading...