7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăViorica Dăncilă nu participă la dezbaterea 'Ora prim-ministrului'

Viorica Dăncilă nu participă la dezbaterea ‘Ora prim-ministrului’

Premierul participă, la Cotroceni, la depunerea jurământului de către George Ciamba pentru funcţia de ministru delegat al Afacerilor europene, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop, informează Agerpres.

“La ora 10,00, aici, în Parlament, aveam stabilită ‘Ora prim-ministrului’ şi tot la ora 10,00, domnul preşedinte Klaus Iohannis a stabilit ora depunerii jurământului de către domnul Ciamba (pentru portofoliul de ministru delegat al Afacerilor europene – n.r). Practic, doamna prim-ministru fiind la depunerea jurământului la Cotroceni, neputând să participe, am decis să amânăm ‘Ora prim-ministrului’ pentru o dată ulterioară. Într-o şedinţă viitoare de Birou permanent vom stabili când reprogramăm “Ora prim-ministrului’ “, a precizat Georgian Pop.

Secretarul Camerei a explicat că dezbaterea nu putea fi amânată cu o oră sau două, întrucât nu se ştie exact cât va dura ceremonia de depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni.

“Nu putem şti exact cât durează festivitatea sau dacă după aceea mai există discuţii. Neputând să facem noi programul de la Cotroceni şi fiind ora 10,00, ora de începere la Cotroceni, şi aici la Camera Deputaţilor, am decis amânare. Mi se pare o decizie firească. Nu putem să stabilim noi sau să punem termene să dureze festivitatea 5 minute sau 45 de minute sau o oră “, a adăugat Pop.

Dezbaterea politică a fost solicitată de grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, cu tema “Angajamentul Guvernului Dăncilă privind respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale reprezentanţilor instituţiilor UE referitoare la modificările legilor Justiţiei, ale Codului penal şi ale Codului de procedură penală”.

PNL solicitase iniţial prezenţa premierului în plen în săptămâna 5 – 9 noiembrie, însă Viorica Dăncilă a transmis o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor în care anunţa că în această perioadă are programate alte evenimente.

Marţi, Comisia Europeană a recomandat României, în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, să suspende imediat punerea în aplicare a legilor Justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare şi să le revizuiască ţinând seama pe deplin de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneţia şi de Grupul de state împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

Cele mai citite

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Anunțul făcut de Roxana Nemeș. “Nu există altă soluție!”

Roxana Nemeș, artistă și fostă concurentă Survivor All Stars, a vorbit despre operație de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate, despre durerile pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă