Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Viorica Dăncilă (Foto: Arhivă)

Viorica Dăncilă explică de ce a vorbit, într-un discurs oficial, despre "imunoglobină"

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, că şi-a asumat greşeala din şedinţa de Guvern în care a pronunțat de şase oricuvântul ”imunoglobină”, în loc de imunoglobulină, informează Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.03.2018 - 20:39

Premierul Dăncilă a subliniat, pe de altă parte, că s-ar fi bucurat dacă persoanele care i-au criticat exprimarea ar fi văzut că problema a fost rezolvată.

”Accept întotdeauna criticile. De multe ori cred că sunt constructive. M-ar fi bucurat mult mai mult ca cei care m-au criticat să vadă ceea ce stă în spatele acestei greşeli - că s-a rezolvat problema, iar toţi cei care aveau această problemă aşteptau un răspuns din partea noastră. Noi, românii, spunem a greşi e omeneşte sau numai cine nu munceşte nu greşeşte”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată despre greşeala din şedinţa de Guvern în care a spus de şase ori ”imunoglobină” în loc de imunoglobulină.

Ea a spus că nu mai ştie dacă pe discurs era scris ”imunoglobină” sau dacă a citit ea greşit.

”În fiecare zi e o zi foarte plină, sunt multe presiuni. Probabil atunci, sub presiunea momentului, din dorinţa de a explica cât mai multe am făcut această greşeală. Poate am mai făcut greşeli şi poate voi mai face. Nu neg acest aspect. Sunt foarte puţini oamenii care nu au greşit o dată când au pronunţat un cuvânt sau când au făcut referire la un anumit domeniu în care nu au lucrat. Nu am toţi termenii legat de medicină, nu sunt medic. Nu vreau să-mi justific faptul că am făcut această greşeală. Am făcut şi mi-o asum. Imediat după terminarea şedinţei de Guvern am realizat acest lucru. (...) Am fost supărată pe mine că am greşit. Mi-am asumat această greşeală. Nu trebuia să greşesc şi o să fiu mai atentă”, a adăugat premierul.

Ea a spus că nu este dependentă de textul scris şi că a făcut ea anunţul, nu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru că primul-ministru este cel care demarează procedura de urgenţă.

”Să nu uităm că nu sunt prima care a făcut această greşeală. Această greşeală a fost făcută şi de ministrul Sănătăţii din 2016 (Vlad Voiculescu - n.r.)”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Comentarii

loading...