13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăViorica Dăncilă e prietenă cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea....

Viorica Dăncilă e prietenă cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea. Aventuri în social media

Pentru orice politician, rețelele sociale reprezintă un instrument ideal pentru a transmite mesaje alegătorilor. Guvernele și majoritățile parlamentare se fac pe Facebook sau pe Twitter și tot așa, în multe cazuri, se câștigă alegerile.

Pentru Viorica Dăncilă, însă, comunicarea virtuală nu a mai reprezentat o prioritate odată ce a ajuns în fotoliul de prim-ministru. Atât profilul personal, cât şi pagina dedicată activităţii sale politice au fost închise după instalarea sa la Palatul Victoria.

„Mi-am închis (contul – n. red.) pentru că era din postura de europarlamentar și trebuie să îmi deschid din postura de premier al României“, a spus premierul la vremea respectivă, la sediul PSD. Lucru care nu s-a întâmplat nici până în ziua de azi.

În schimb, Viorica Dăncilă și-a deschis un nou cont de Twitter, în noua sa calitate de prim-ministru, de pe care a dat follow inclusiv multor jurnaliști. Numai că noul premier a avut parte de soarta predecesorului său, Mihai Tudose – nu a demisionat, ci a devenit victima unui hacker italian.

Pe 31 ianuarie, pe contul de Twitter al premierului Viorica Dăncilă a apărut următorul mesaj, în limba engleză: „URGENT. Surse diplomatice din Uniunea Europeană m-au anunțat acum despre subita moarte a lui Nursultan Nazarbaiev, președintele Kazahstanului“.

După câteva minute, a apărut și o altă postare, într-o limbă română aproximativă: „A murit Preşedinte al Kazahstanului N. Nazarbaev“. Într-un final, situația s-a lămurit, după ce jurnalistul italian Tommasso Debenedetti a anunțat că este o farsă pusă la cale de el.

De același „tratament“ a avut parte și predecesorul său, Mihai Tudose, chiar în ziua în care și-a anunțat demisia. Atunci, pe contul său de Twitter a apărut informația că a murit ultimul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Sergheevici Gorbaciov. „URGENT. Ambasadorul României la Moscova m-a anunțat acum despre subita moarte a lui Mihail Sergheevici Gorbaciov, fost președinte al Uniunii Sovietice“, a apărut pe contul de Twitter al lui Mihai Tudose, în limba engleză. Atât Tudose cât și Dăncilă și-au închis conturile de Twitter după aceste incidente.

După ceva vreme, a apărut și o postare în limba română, pe același cont: „A murit Mihail S. Gorbaciov“. Într-un final, misterul a fost lămurit, printr-o nouă postare: „Acest cont este o farsă creată de jurnalistul italian Tommasso Debenedetti“.

Revenind la Viorica Dăncilă, s-ar putea crede că ea nu mai are nicio legătură cu social media. Ei bine, nu este deloc așa. Actualul prim-ministru a „uitat“, se pare, să-și închidă pagina de Twitter pe care și-a făcut-o în 2015, pe vremea când era europarlamentar și șefa delegației social-democrate române la Strasbourg.

 

Prietenă cu Ponta pe Twitter

Trebuie menționat faptul că la nivelul instituțiilor europene Facebook nu contează, singura rețea de socializare care este luată în seamă fiind Twitter. Pe contul său, Viorica Dăncilă are doar trei postări mari și late, ultima din 26 februarie 2015.

Dar nu asta este important în acest context, ci conturile – doar opt la număr – pe care (încă) le urmărește actualul prim-ministru pe Twitter. Pe lângă două conturi ale Parlamentului European, în engleză și în română, al PSD și al primarului general, Gabriela Firea, apar și două surprize, în actuala configurație de pe scena politică românească – cel a lui Victor Ponta și al, soției sale, Daciana Sârbu, care tocmai ce și-a dat demisia din PSD.

Între timp, Victor Ponta a devenit inamicul numărul unu al actualului președinte al partidului de guvernământ, Liviu Dragnea, pe care îl atacă ori de câte ori are ocazia. Contul este încă activ, chiar dacă Viorica Dăncilă nu a mai postat de mai bine de trei ani de zile. El poate fi accesat de oricine, indiferent dacă are sau nu cont de Twitter, pentru că profilul este public.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă