11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăViktor Orban s-a dezlănțuit: "Am trimis botniţa înapoi la Bruxelles şi...

Viktor Orban s-a dezlănțuit: “Am trimis botniţa înapoi la Bruxelles şi lesa înapoi la FMI”

Oficialul de la Budapesta a susţinut în discursul anual despre starea naţiunii că “norii negri se adună” deasupra Europei, iar ţara sa este ultimul bastion de luptă împotriva “islamizării” Europei, arată The Guardian.

Occidentul a “deschis calea către declinul culturii creştine şi către expansiunea Islamului”, în timp ce guvernul său a “prevenit revărsarea dinspre sud a lumii islamice”, a afirmat premierul maghiar.

“Suntem printre cei ce cred că ultima şansa a Europei este Creştinătatea. Dacă sute de milioane de oameni vor fi lăsaţi să se mute spre nord, va fi o presiune enormă pe Europa. Dacă toate acestea vor continua, în marile oraşe ale Europe va fi o majoritate musulmană”, a declarat premierul ungar.

În lupta pentru câştigarea unui al treilea mandat de premier, Viktor Orban s-a lăudat cu succesele sale împotriva ameninţărilor la modul de viata al ungurilor din partea “politicienilor din Bruxelles, Berlin şi Paris” şi a lansat atacuri la adresa Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional.

“Am trimis botniţa înapoi la Bruxelles şi lesa înapoi la FMI”, a afirmat Viktor Orban.

Nici obsesia lui Viktor Orban privindu-l pe George Soros nu a lipsit din discurs. Premierul maghiar a acuzat că afaceristul cu origini maghiare îşi foloseşte averea să cumpere influenţă la Bruxelles şi în vest, dar şi Organizaţia Naţiunilor Unite.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă