VIDEO. Orban, despre licitațiile pentru digitalizarea administrației

Este importantă pregătirea lansării procedurilor de licitaţie pentru tot ceea ce înseamnă aplicaţii digitale de informatizare a administraţiei publice, a declarat premierul Ludovic Orban.

Share

Rl online 0 comentarii

31.07.2020 - 12:53

"Pentru Guvernul pe care-l conduc, digitalizarea reprezintă o prioritate absolută. Sigur că nu ne mişcăm atât de repede precum ne-am dori, dar facem paşi înainte. Am încercat, de exemplu, în criza provocată de epidemie, să digitalizăm toate procedurile, practic, toate produsele serviciilor pe care le-am oferit în perioada asta să poată să fie accesibile digital, online, fără contact fizic şi cu o procesare cât se poate de rapidă. Important pentru noi este să pregătim tot ceea ce este necesar pentru lansarea accelerată a procedurilor de licitaţie pentru tot ceea ce înseamnă aplicaţii digitale de informatizare a administraţiei publice. Sigur că acest proces nu este un proces simplu, este un proces în care ne confruntăm cu o rezistenţă din partea multor factori. Obiectivul digitalizării, din punctul nostru de vedere, este acela de a îmbunătăţi calitatea serviciilor, produselor care sunt oferite de administraţie către societate, către companii, către persoane fizice, şi să reducem timpul de soluţionare, să reuşim să oferim toate aceste produse şi servicii în condiţii optime", a spus Orban, la evenimentul "Romanian Information Day", organizat de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

El a subliniat că poziţionarea Autorităţii pentru Digitalizarea României în relaţie directă cu premierul şi cu Executivul arată "interesul şi prioritatea absolută" a Executivului în materie de digitalizare.

"Şi sunt convins că în parteneriat cu mediul privat, cu instituţiile responsabile vom avea capacitatea unei digitalizări accelerate", a completat Orban. 

Comentarii