23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăVIDEO. Klaus Iohannis, primit de omologul din Argentina. „Potenţialul economic al cooperării...

VIDEO. Klaus Iohannis, primit de omologul din Argentina. „Potenţialul economic al cooperării noastre este foarte consistent”

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, cu omologul argentinian, Alberto Fernandez. Cei doi au agreat dinamizarea dialogului politico-diplomatic şi intensificarea cooperării în mai multe domenii, respectiv protecţia mediului şi schimbările climatice, educaţia, cercetarea şi inovarea, digitalizarea, agricultura, energia verde, energia nucleară, cultura şi turismul.

„Am convenit cu preşedintele Fernandez dinamizarea dialogului politico-diplomatic, precum şi intensificarea contactelor între ministerele noastre de linie şi agenţiile guvernamentale specializate. Agenda noastră bilaterală trebuie să se orienteze spre proiecte comune şi cooperare de durată între autorităţi”, a spus şeful statului, la Palatul prezidenţial Casa Rosada, după întrevederea cu omologul argentinian, conform Agerpres.

El s-a declarat convins că discuţiile cu preşedintele Argentinei vor da un impuls şi schimburilor comerciale.

„Potenţialul economic al cooperării noastre este foarte consistent, de aceea ne-am propus să valorificăm noi oportunităţi de colaborare în domeniile de interes comun, prin dezvoltarea relaţiilor comerciale şi promovarea pragmatică a investiţiilor reciproce. Am agreat, totodată, să intensificăm cooperarea pe teme foarte importante atât pentru România, cât şi pentru Argentina: protecţia mediului şi schimbări climatice, educaţie, cercetare şi inovare, digitalizare, agricultură, energie verde, energie nucleară, cultură şi turism”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele a mai afirmat că Argentina este „un prieten tradiţional” al României în regiunea Americii Latine, precizând că luni s-au împlinit 92 de ani de la stabilirea reprezentării diplomatice permanente ale celor două ţări.

Un memorandum de înţelegere între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Agenţia Argentiniană de Cooperare Internaţională şi Asistenţă Umanitară – „Căştile Albe” a fost semnat, marţi, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a omologului argentinian, Alberto Fernandez. De asemenea, fost semnat un memorandum de înţelegere între cele două ţări în domeniul cercetării şi al cooperării în sectorul agricol şi al protecţiei mediului. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă