FOTO Național

Victor Ponta, întâlnire de taină cu Gabriel Oprea la restaurantul “La doi cocoși”

Fostul premier Victor Ponta a fost fotografiat la restaurantul “La doi cocoși” de la marginea Capitalei, în prezența fostului vicepremier Gabriel Oprea, la o întâlnire de taină.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2018 - 08:40

Cei doi s-au întâlnit pentru a pune la punct un plan exploziv de dinamitare a actualei coaliții de guvernare și implicit a stabilității politice, relatează Național.

Eșecul misiunii încredințate de Gabriel Oprea, „în interesul național”, lui Codrin Ștefănescu după „racolarea” acestuia pentru „ruperea”, de racolare a cât mai multor „trădatori” din PSD și formarea unui nou partid, nu l-a dezarmat pe fostul vicepremier. A început prin preluarea legală a aproximativ 2.000 de consilieri  locali ajunși în PMP după fuziunea UNPR cu partidul lui Traian Băsescu. Iar acum l-a reactivat și pe Victor Ponta, cel care din fruntea platformei PRO România va ataca țintele stabilite de Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a rămas conectat la surse informative

Cel care a rămas totuși bine conectat  la sursele informative din diverse ministere de forță, cum este secretarul general adjunct de la Ministerul Apărării Naționale Serioja Sorin Chivu. Interesant este însă că, în loc să se bucure de reabilitarea juridică strict pe speța Turceni, Victor Ponta deja agită apele, readucând astfel și altora aminte de amănunte încă extrem de sensibile de pe vremea când era premier, precum „consilierea” bilaterală cu președintele turc Recep Erdogan sau tabăra politică pro – moscovită de la Belgrad, de Operațiunea „HUAWEI” și predarea  economiei românești companiilor chineze sau chiar de suspecta declanșare a unor negocieri secrete, prin Iurie Leancă, privind obținerea unei întrevederi cu președintele rus Vladimir Puțin. Inițiative care, desigur, nu aveau cum să le pice prea bine partenerilor strategici americani.

Masa de la „La doi cocoși” a fost de fapt una „de lucru”. Presat de Gabriel Oprea, care își dorește punerea pe picioare, cât mai repede, a unei noi construcții politice paralele, după ce fostul vicepremier s-a convins că „reîncălzirea” UNPR nu mai poate ademeni pe nimeni, Victor Ponta ar putea prelua din nou rolul de deschizător de drumuri pentru cel care, de altfel, s-a aflat și la butoanele guvernării de dinainte de „Colectiv”.

Comentarii