12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăViceprimarul Bădulescu povestește cum s-a luat la bătaie cu Mutu

Viceprimarul Bădulescu povestește cum s-a luat la bătaie cu Mutu

Conflictul a avut loc în contextul în care Gabriel Mutu, care este preşedinte interimar al PSD Bucureşti, a anunţat miercuri că organizaţia a decis retragerea sprijinului politic lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei.

“Astăzi dimineaţă, având în vedere decizia Comitetului Executiv al PSD Bucureşti de ieri şi faptul că i-am demonstrat, deşi argumentele dumnealui au rămas undeva în spate, că nu mi s-a permis accesul să-mi pot susţine cauza, colegii de la organizaţia PSD Bucureşti au înţeles să nu susţină demersul dumnealui de a semna iniţiativa pe care acesta a depus-o în plenul şedinţei, din care rezulta retragerea sprijinului meu din funcţia de viceprimar. Trebuie reţinut faptul că între consilierii noştri generali există un grup restrâns care nu susţine această cauză, motivată de anumite interese, motiv pentru care, îngrijorat de faptul că nu reuşeşte să izbutească cu instrumentele pe care le-a avut în CEx, dumnealui s-a gândit să vină şi să facă presiune pe consilierii generali, astfel încât aceştia să semneze iniţiativa pe care a înaintat-o şi depus-o la Consiliu astăzi, deşi i s-a explicat că nu este statutar”, a relatat Aurelian Bădulescu.

Bădulescu a precizat că între el şi Gabriel Mutu au fost violenţe.

“În interiorul camerei de grup, acesta (Gabriel Mutu – n.r.) a început să facă presiuni asupra consilierilor generali, arătându-le acea hotărâre goală de rezultat. (…) În faţa lipsei de argument juridic, în contradictoriu cu mine pe elemente de drept şi de statut, acesta a înţeles să arunce asupra mea cu o sticlă plină cu apă, lovindu-mă în zona feţei, moment în care a trebuit să reacţionez, în sensul în care mi se pare că am reacţionat fără să mă temperez, în sensul în care m-am apărat. Acolo a ieşit o încrâncenare, un clinci din care fiecare a înţeles ce a înţeles”, a explicat Bădulescu.

Întrebat dacă s-au bătut, Bădulescu a spus: “Mai pe româneşte – da”.

Despre această altercaţie a vorbit joi şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a susţinut că se doreşte în mod ilegal şi în forţă “decapitarea” viceprimarului Bădulescu din “răzbunare politică”, pentru că a susţinut-o în disputa cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

Miercuri seară, Bădulescu s-a arătat nemulţumit, într-o intervenţie la un post de televiziune, de intenţia PSD Bucureşti de a-i retrage sprijinul politic şi a mărturisit că a minţit la Parchet în legătură cu mitingul din 10 august 2018.

”Am minţit la Parchet. Recunosc că am minţit la Parchet şi mă pun la dispoziţia organelor de anchetă. Am minţit în legătură cu mitingul din 10 august 2018″, a afirmat Bădulescu, potrivit site-ului www.realitatea.net.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă