Vicepreședintele Comisiei de Apărare cere MAI raportul privind protestul de pe 10 august

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi îi solicită ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, să pună "de urgenţă" la dispoziţia parlamentarilor din Comisia de apărare raportul MAI referitor la protestul din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.08.2018 - 14:31

„Vă solicit să ne puneţi de urgenţă la dispoziţie raportul realizat de Ministerul de Interne asupra protestelor de pe 10 august şi să încetaţi blocarea controlului parlamentar. Opinia publică trebuie să ştie cine sunt cei responsabili pentru violenţele şi abuzurile îndreptate împotriva protestatarilor paşnici”, precizează marţi Raeţchi, într-un comunicat transmis Agerpres.

Ovidiu Raeţchi, care este şi vicepreşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, susţine că invocarea de către ministrul de Interne a respectării unei anumite proceduri parlamentare pentru a pune la dispoziţie raportul în cauză este, de fapt, „doar un pretext” pentru a refuza accesul la datele importante din timpul evenimentelor din data de 10 august.

„De fapt, acesta este doar un pretext pe care îl folosiţi pentru a ne refuza accesul la date esenţiale care dezvăluie filmul evenimentelor de pe 10 august. Ştiţi probabil că adevărul vă incriminează şi nu vreţi să ne puneţi la dispoziţie raportul pentru că acesta intră în contradicţie cu declaraţii pe care le-aţi făcut. Există deja numeroase inadvertenţe şi contradicţii pe care trebuie să le lămuriţi, iar faptul că prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, şi viceprimarul Aurelian Bădulescu au o altă versiune asupra unor momente cheie din data de 10 august ridică mari semne de întrebare asupra veridicităţii faptelor pe care le-aţi prezentat. În acest moment, nimeni nu mai înţelege dacă jandarmii au acţionat în baza unei dispoziţii legale sau fără niciun control. De asemenea, nimeni nu înţelege cine a coordonat Jandarmeria, în condiţiile în care toţi cei responsabili refuză să admită orice implicare”, mai spune deputatul.

Comentarii