23 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăPoliticăVicepreședinte PNL: Vasile Blaga a comis o „gafă” convocând întâlnirea fostului PDL

Vicepreședinte PNL: Vasile Blaga a comis o „gafă” convocând întâlnirea fostului PDL

„Da, a făcut o gafă, aceea a fost o gafă. (…) Am spus în interiorul partidului, ce am avut de spus am spus acolo. Nu cred că pot să dezbat problemele interne ale partidului afară. Nu e corect. (Blaga a greșit – n.r.) pentru că nu mai există fostul PDL şi fostul PNL. Există PNL”, a explicat liderul liberal, întrebat de jurnaliști ce crede despre întâlnirea foștilor lideri PDL de săptămâna trecută.

Petrache a mai arătat că a propus organizarea congresului şi pentru reafirmarea sprijinului faţă de Ludovic Orban din partea celor care l-au votat.

„Au fost o grămadă de fuziuni şi trebuie ca fiecare membru PNL să se simtă ca acasă, să nu se simtă nimeni exclus, pentru că nimeni nu e exclus din PNL. ( …) Boală lungă, moarte sigură! Sunt voci în partid – chiar dvs. le comentaţi şi spuneţi că e contestat, că nu e contestat. Ludovic a fost ales de 80% dintre cei care au participat la acel congres. În mod normal, cei care l-au susţinut trebuie să îşi reafirme sprijinul faţă de Ludovic Orban, pentru că, dacă erau aşa de corecţi, nu avea loc acea întâlnire”, a declarat Marian Petrache.

El a mai afirmat că decizia referitoare la organizarea unui congres poate fi luată de către Consiliul Naţional.

„Dacă vă uitaţi la activitatea mea, nu o să vedeţi niciodată ceva contrar PNL şi mă doare când văd dispute în spaţiul public care nu au nicio legătură cu ceea ce ar trebui să facem. Partidul trebuie să se uite spre cei care îi dau votul, nu în interiorul lui. (…) PNL are astăzi o oportunitate extraordinară faţă de publicul de dreapta, trebuie doar să îi ofere. Nu poate să primească fără să îi ofere ceva. (…). Am spus că avem Consiliu Naţional şi decizia o iau membrii în Consiliul Naţional. Dacă vor să facă congres – bine, dacă nu – asta e. Sper să nu rămânem mereu la discuţiile de la colţuri. Îmi doresc din tot sufletul să ne orientăm cu faţa spre publicul nostru, să îi oferim ceva”, a menţionat el.

Miercurea trecută, fostul lider PDL, Vasile Blaga, s-a întâlnit cu colegi din vechiul partid, actualmente membri PNL. Se pare că scopul întrevederii a ținut de modul în care se vor construi listele PNL la viitoarele alegeri europarlamentare.

Cele mai citite

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în "operațiunea specială" din Ucraina, acest sacrificiu "spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut", susține patriarhul Moscovei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă

2 COMENTARII