Foto Arhiva

Vicepreşedinte CSM, despre avizul dat cererii de revocare a şefei DNA: Nu e vorba de solidaritate

Vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, spune că este nevoie ca procurorii din DNA să se gândească dacă sunt elemente care pot fi îmbunătăţite, susţinând că avizul negativ dat marţi de secţia de procurori din CSM revăcării şefei DNA nu a fost unul de solidaritate între procurori.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2018 - 12:48

"Toţi membrii secţiei au anticipat efectele acestui aviz, chiar şi consultativ. Asigur opinia publică şi decidenţii implicaţi că nu este vorba despre solidaritate instituţională între procurori, ci este unul argumentat obiectiv şi vom dovedi acest lucru. (...) Trebuie să fie totuşi o temă de reflectie pentru toţi procurorii din DNA, din perspectiva solidarităţii instituţionale, modul de realizare a activităţii şi sunt două întrebări retorice: <<Întreaga activitate a DNA este una pozitivă sau pot fi elemente care pot fi îmbunătăţite?>> şi <<Toţi care sunteţi în DNA aţi făcut ca şeful DNA să fie un bun manager?>>", a declarat Codruţ Olaru, vicepreşedintele CSM, la bilanţul DNA.

Acesta spune că nu este suficientă susţinerea prin liste de semnături a procurorului şef al DNA.

"Nu cred că procurorul şef poate fi susţinut prin liste de semnături, ci de fiecare prin modul în care vă îndepliniţi activitatea. Eficienţa sau ineficienţa unui procuror şef este eficienţa sau ineficienţa structurii pe care o conduce, cu plusurile şi minusurile fiecăruia. Fac apel către procurorii anticorupţie din DNA la echilibru", a mai spus Codruţ Olaru.

Secţia de Procurori din CSM, din care face parte şi vicepreşedintele forului, Codruţ Olaru, a dat, marţi, aviz negativ la cererea de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Avizul este unul consultativ, şeful statului fiind cel care va lua o decizie în acest sens.

Comentarii