26.6 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăPoliticăVești noi despre Traian Băsescu. Când revine în țară?

Vești noi despre Traian Băsescu. Când revine în țară?

Traian Băsescu a fost externat din spitalul din Bruxelles unde fusese internat în urma unui infarct suferit săptămâna trecută. Astfel, fostul șef de stat ar urma să ajungă zilele acestea în țară.

A stat internat în Belgia

Traian Băsescu era spitalizat de aproape o săptămână la Bruxelles. Surse apropiate acestuia au declarat pentru HotNews.ro că fostul președinte a suferit un infract.

Între familia, soția fostului președinte a început să-și mute lucrurile din vila de la RA-APPS pe care a pierdut-o, în urma verdictului dat de ICCJ privind colaborarea cu fosta securitate, motiv pentru care Traian Băsescu a și suferit un infarct.

Băsescu pierde următoarele:

  • a) folosinţă gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar;
  • b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;
  • c) pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

De altfel, Traian Băsescu nu mai beneficiază nici de mașină și nici de pază din partea Serviciului de Protecție și Pază (SPP).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite
00:00:29

Vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt din nou în ultimele șase luni

Vulcanul Kilauea de pe Insula Mare din Hawaii a erupt dimineața devreme miercuri (7 iunie), iar fluxurile de lavă sunt în prezent limitate la...

Eurostat: România, printre țările cu creștere economică în primul trimestru

Economia UE şi a zonei euro au înregistrat o creştere de 1% în primul trimestru din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă