4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăVeste mare pentru toți angajații din domeniul public! Klaus Iohannis a semnat...

Veste mare pentru toți angajații din domeniul public! Klaus Iohannis a semnat decretul

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele României, Klaus Iohannis a semnat două decrete importante astăzi, 17 martie. Unul dintre ele prevede acordare de vouchere de vacanță tuturor angajaților din domeniul public.

Conform informațiilor anunțate de Administrația Prezidențială, Klaus Iohannis a semnat două decrete. S-a întâmplat chiar azi, 17 martie. Legile sunt:

Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.46/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță (PL-x 368/23.10.2017);

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 86/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România (PL-x 499/26.09.2022).

Primul proiect de lege propunea stabilirea acordării, în limita resurselor bugetare alocate cu această destinație de către instituțiile și autoritățile publice a unei singure indemnizații de vacanță sau a unei singure prime de vacanță, după caz, sub formă de vouchere în cuantum de 1450 de lei pentru un salariat.

De asemenea, se prevede că angajatorul stabilește când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz. Proiectul de lege a fost inițiat de Guvern, pe vremea premierului Tudose. Acesta a fost aprobat de Camera Deputaților, cu 257 de voturi „pentru”, la finalul lunii februarie. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă