7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăVerdictul lui Orban în privința întrebării care macină scena politică

Verdictul lui Orban în privința întrebării care macină scena politică

“Nu cred că va veni. Nu ştiu, dacă vine, poate să stea în public, nu ştiu ce să facă. Poţi să participi la un eveniment organizat de altcineva. Poţi să intri în casa cuiva fără să fii invitat, dar eu vă spun sincer că nu cred că se va pune într-o situaţie atât de penibilă încât să vină. Să ce? Să strice o dezbatere, care e organizată de un candidat la preşedinţie. (…) Nu va veni”, a spus Orban, luni seara, la Realitatea Tv.

Totodată, Orban a apreciat că tema organizării unei dezbaterii între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă este una falsă, deoarece nu are “nicio legătură cu nevoia oamenilor” de a decide.

“Povestea asta cu dezbaterea este o temă falsă care nu are nicio legătură cu nevoia oamenilor de a decide. După părerea mea, opţiunile sunt foarte clare. Singura problemă este: oamenii să se ducă să voteze conform propriei lor evaluări, propriului discernământ, pentru că lucrurile sunt limpezi. În toate cercetările sociologice se vede foarte clar că este o diferenţă ca de la cer la pământ. Şi oricât ar încerca unii să îi creeze un disconfort preşedintelui pe tema faptului că nu se duce să discute cu doamna Dăncilă, în ceea ce mă priveşte pe mine, sunt total de acord cu poziţia preşedintelui. Nu avem ce să discutăm cu candidatul PSD. PSD a arătat foarte clar în aceşti ani că e un partid care a refuzat să dialogheze”, a mai spus el.

Orban a acuzat-o pe fostul prim-ministru Dăncilă că ar fi o “marionetă” în mâinile unor baroni locali.

“De ce să stăm de vorbă cu premierul care a condus represiunea împotriva demonstranţilor paşnici din 10 august? Să stăm cu premierul care a refuzat să vină la orice consultare la Cotroceni? Să stăm de vorbă cu premierul care a pus în practică toate comenzile ticăloase ale lui Dragnea şi ale liderilor PSD? Nu avem ce să discutăm cu ei, vă spun clar. Şi cei care tot ambalează această temă în încercarea de a-i crea un avantaj lui Dăncilă nu au nicio şansă, pentru că românii înţeleg foarte bine că nu există nimic de discutat cu doamna Dăncilă, pentru că nu poate să înţeleagă mai mult decât a înţeles până azi, adică mai nimic. Şi ea nu este altceva decât o marionetă în mâinile unor baroni”, a adăugat el.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat luni că va analiza şi va decide, împreună cu cei din echipa sa de campanie, dacă va merge sau nu la dezbaterea pe care o organizează marţi Klaus Iohannis şi PNL.

“Îi văd aşa de speriaţi (pe cei de la PNL – n.r.), am văzut astăzi pentru faptul că numai s-a luat în calcul că aş putea merge acolo, au venit purtătorii de mesaje ai preşedintelui şi au jignit, au venit cu un atac, nu are ce să caute. Vom analiza. Luăm în calcul ambele variante (de a merge şi de a nu merge la dezbatere – n.r.) analizăm şi vedem”, a spus Dăncilă la TVR.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă