1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăPoliticăVechii liberali din Cluj spun NU fuziunii cu partidul lui...

Vechii liberali din Cluj spun NU fuziunii cu partidul lui Traian Băsescu!

Surprinzătoare nu este lipsa lor de echivoc, aproape unanimă, ci mai cu seamă atitudinea neviciată de faptul că astăzi fac parte din organizaţia condusă informal de fosta mână dreaptă a lui Traian Băsescu, Emil Boc.

„Eu, personal, sunt împotriva acestei fuziuni şi nu o susţin. PNL e suficient de puternic. Nu cred că avem nevoie să facem o fuziune cu un partid care nu se ştie dacă mai intră în Parlament“, a declarat viceprimarul din Cluj-Napoca, Dan Tarcea, cel care conduce organizaţia municipală a PNL. De altfel, Tarcea spune că nu s-a discutat încă o asemenea variantă la nivelul partidului.

Primarul PNL al celei mai populate comune din România, Floreşti, nici nu vrea să audă de aşa ceva. „Eu nu pot să concep aşa ceva. O asemenea fuziune nu ar face decât un mare deserviciu partidului. Ca lider de opinie în zonă şi ca om care sondează impresiile oamenilor de aici, pot să vă spun că nu ar digera nimeni o asemenea alianţă“, a precizat Horea Şulea, primarul comunei Floreşti.

Foarte ferm s-a dovedit şi fostul deputat PNL de Cluj, Radu Zlati. „Sunt la curent cu aceste colportări şi preluări după mărturisirea domnului Cristescu, dar eu nu îi dau crezare. Oricum, colaborare între cele două partide a fost şi până acum. Dar o fuziune nu poate avea loc, poate o absorbţie. Pe de altă parte, e un zvon care mă amărăşte pentru că nu a fost combătut nici măcar de purtătorul de cuvânt al partidului. Ca să concluzionez, nu mă văd în acelaşi partid cu Traian Băsescu“, a declarat Radu Zlati, fost consilier al lui Crin Antonescu la Cotroceni în vara lui 2012.

Vicepreşedintele PNL, deputatul Adrian Oros, crede că o astfel de formulă poate fi discutată abia după alegerile din primăvară. „Această fuziune ar fi fezabilă după alegerile europarlamentare, după ce vedem ce scor are fiecare. Sunt discuţii legate de o colaborare mai strânsă, dar multe informaţii sunt pe surse. Dacă se va face această fuziune, se va face în anumiţi termeni, de pildă cu sau fără prezenţa lui Traian Băsescu. Dar, oficial, în structurile partidului nu s-a discutat acest lucru“, a spus deputatul PNL.   

Cele mai citite

Liderul grupării Stat Islamic(SI) a fost ucis de rebeli în sudul Siriei

Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) a anunţat miercuri că liderul grupării Stat Islamic (SI), a cărui moarte a fost anunţată mai devreme...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 281: Moscova pregătește noi atacuri, în timpul unei pauze de la rachete

Armata rusă ia o "pauză de la rachete" după atacurile grele din ultimele săptămâni, afirmă forţele armate ucrainene, adăugând că Moscova foloseşte acest răgaz...

Un pom de Crăciun al „invincibilității” urmează să fie instalat la Kiev

Un pom de Crăciun al „invincibilității” va fi instalat în capitala ucraineană Kiev. Bradul va avea o înălțime de 12 metri și va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă