4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăVasile Dîncu, audiat la DNA în dosarul Belina

Vasile Dîncu, audiat la DNA în dosarul Belina

Vasile Dâncu a ajuns la DNA în jurul orei 14 şi a stat aproximativ o oră, iar la plecare le-a spus jurnaliştilor că a fost audiat în calitate de martor în dosarul Belina, dar că nu ştie nimic despre asta. Dîncu a spus ce replici a avut cu procurorii.

”Despre dosarul Belina! Au vrut să afle dacă am fost acolo, dacă știu cine e proprietarul. Am fost o dată la pescuit sau de două ori mai demult. Am fost cu Liviu Dragnea. Nu știu nimic despre acele hotărâri de Guvern, nu eram în Guvern, nu am legătură cu ele. Le-am spus că nu știu nimic. Nu pot să dau declarații din dosar, nici nu am ce să vă spun.”, a spus Vasile Dîncu la ieșirea de la DNA.

Dâncu este prima dată la DNA, dar el a mai fost audiat la Parchetul General în dosarul „Sufrageria lui Gabriel Oprea”.

În această cauză, fostul vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărit penal pentru abuz în serviciu. DNA a cerut Camerei Deputaţilor şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, fost ministru al Fondurilor Europene, însă solicitarea a fost respinsă de parlamentari.

Procurorii DNA susţin că în 2013, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, cu suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

DNA îi acuză pe cei doi foşti miniştri că au contribuit la adoptarea nelegală a hotărârii de guvern prin care a fost transferată insula Belina din patrimoniul statului în cel al Consiliului Judeţean Teleorman.

 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă