Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Varujan Vosganian, despre refuzul lui Iohannis de a nominaliza un procuror

Într-o postare pe Facebook, Varujan Vosganian îl ironizează pe președintele Iohannis, care nu a acceptat nominalizarea sa la Parchetul General pentru că nu avea la dosar adresele de la CNSAS privind colaborarea acesteia cu Securitatea.

Rl online 0 comentarii

23.11.2018 - 17:13

Vosganian spune pe Facebook că procuroarea Antonia Eleonora Constantin nu aveam cum să colaboreze cu Securitatea întrucât aceasta era prea mică, fapt dovedit și de Parchetul General care a confirmat că niciunul din procurorii respinși de Iohannis nu au dosar la CNSAS.

"Președintele Klaus Iohannis a respins numirea doamnei Antonia Eleonora Constantin pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al Secţiei judiciare din cadrul Parchetului General pe motiv de legalitate: dosarul respectivei doamne nu cuprindea dovada că nu a făcut poliție politică înainte de 1989. Observație întru totul justificată, doamna Antonia Eleonora Constantin, născută în 1975, era pionieră în 1989 și cu toții știm cât de prezentă era Securitatea în organizațiile școlare de pionieri și șoimi ai patriei", a scris Vosganian.

Parchetul general arată că toţi cei propuşi pentru numire în funcţie nu au fost colaboratori sau agenţi ai Securităţii, în acest sens fiind anexate şi adresele de la CNSAS. PG mai spune că CSM a primit răspuns de la ANI şi IJ, potrivit Mediafax.

Constatând că temeiul legal invocat în susţinerea deciziei de respingere îl reprezintă art. 54 alin. (2 ) rap. la art. 48 alin. (10) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, potrivit căruia, “nu pot fi numiţi în funcţii de conducere judecătorii/procurorii care au făcut parte din serviciile de informaţii sau au colaborat cu acestea(...)”, respectiv art.48 alin. (12) din aceeaşi lege care stabileşte că, înainte de numirea în funcţiile de conducere, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) verifică şi comunică dacă magistratul a făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau a colaborat cu acestea, reprezentanţii Parchetului General precizează, printr-un comunicat de presă, că procurorii respinşi de Iohannis nu au fost agenţi.

„Doamna Antonia-Eleonora Constantin, propusă pentru funcţia de procuror şef al Secţiei Judiciare din cadrul PÎCCJ, nu a fost agent/colaborator al poliţiei politice comuniste, aşa cum rezultă din Decizia nr. 901 din 24 octombrie 2006 a Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Comentarii

loading...