20 C
București
joi, 25 mai 2023
AcasăPoliticăVârsta de pensionare la 70 de ani. Ce spune premierul Ciucă? -...

Vârsta de pensionare la 70 de ani. Ce spune premierul Ciucă? – VIDEO

Românii vor avea șansa să iasă la pensie la 70 de ani potrivit unui proiect de lege susținut de PNL, dar nedorit de PSD.

Pensionarea la 70 de ani, opțională

Proiect de lege inițiat de PNL care elimină cumulul pensiei cu salariul de la stat și care permite creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani. Proiectul, promovat de Guvernul Cîțu și trimis în Parlament în iunie 2021, nu este susținut de PSD.

Premierul Nicolae Ciucă nu are momentan un răspuns clar în acest sens.

„Pentru că am avut semnale legate de o asumare a Guvernului vizavi de prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani, vreau să anunţ că nu e deloc adevărat, nici măcar nu am avut o discuţie la nivelul acesta şi, din ce ştim până acum, e vorba despre o posibilitate ca, dacă cineva doreşte, să rămână în activitate până la 70 de ani.

Guvernul nu a discutat şi nu poate să-şi asume răspunderea pe un astfel de demers”, a declarat prim-ministrul

Budăi despre pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis, marți, printr-un comunicat, că la discuția cu președintele Klaus Iohannis de la începutul anului a susținut că majorarea pensiilor „este o necesitate”, „inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB”, menționat în PNRR. Ministrul PSD a afirmat că șeful statului „s-a interesat de acest lucru”.

„Creșterea pensiilor este o necesitate, iar PSD a pus în programul de guvernare acest lucru.

A fost o discuție la Cotroceni la începutul anului în care am susținut exact acest lucru, inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB pus din pix de domnul Ghinea de la USR.

Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru. Din punctul meu de vedere, ca ministru al Muncii, nu voi renunța sub nicio formă la creșterea pensiilor și rezolvarea inechităților din sistem.

Nu avem voie să lăsăm ca acțiunile fără logică ale USR, din PNRR, să afecteze milioane de pensionari. Este obligația noastră să apărăm drepturile pensionarilor”, arată un comunicat al ministrului Muncii și Solidarității Sociale.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Ciucă spune că se va lua decizia în privința rotativei după ce se va întoarce la București

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, la Cluj-Napoca, despre o eventuală amânare a rotativei guvernamentale în contextul grevei din educaţie că va fi luată...

Kompromatul Miliției plagiatelor

Consiliul Național de Etică al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării a decis că ministrul de interne, liberalul Lucian Bode, n-a plagiat lucrarea sa de...

LIVE UPDATE A patra zi de grevă în Educație. Surse sindicale: Angajații din învățământ resping oferta Guvernului

Update, ora 10:30: Majoritatea angajaților din Educație respinge propunerile Guvernului și susține continuarea grevei generale, au precizat pentru “România liberă” surse sindicale. Sindicaliștii din Educație...
Ultima oră
Pe aceeași temă