Vâlcov este păstrat în Guvern deși a fost condamnat la închisoare

Vâlcov este păstrat în Guvern deși a fost condamnat la închisoare

Premierul Viorica Dăncilă nu renunță la Darius Vâlcov, consilier în aparatul de lucru al primului-ministru, cu toate că acesta a fost condamanat la opt ani de închisoare, fără ca decizia să fie defintivă.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

13.02.2018 - 11:17

 „Ce pot să vă spun este că nu abandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Atunci când vom avea o hotărâre definitvă, abordarea mea probabil va fi diferită”, a fost justificarea oferită de Viorica Dăncilă. ”Eu cred că fiecare dintre cetăţenii acestei ţări au dreptul la o prezumţie de nevinovăţie. Eu cred că acest lucru ar trebui să i se aplice fiecărui român, indiferent de locul unde se află. Am votat o directivă europeană care susţine prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală. Nu pot să neg ceva ce am votat”, a declarat Viorica Dăncilă.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat ieri decizia Voricăi Dăncilă.”Să-i fie ruşine! Asta arată nesimţirea partidului de guvernământ şi lipsa de respect faţă de ce înseamnă puterea judecătorească şi criteriile de integritate care trebuie să stea la baza vieţii publice din România”, a spus Orban după şedinţa Biroului Executiv al PNL, întrebat cum vede anunţul premierului în acest caz.

Fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, actual consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului, a fost condamnat joi de instanţa supremă, la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil. 

Vineri, întrebat de jurnalişti dacă Darius Vâlcov, consilier de stat în Guvernul Dăncilă, ar trebuie să demisioneze după ce a fost condamnat la opt ani de închisoare în primă instanţă, liderul PSD Liviu Dragnea a comentat ironic: “trebuie omorât azi”.

Comentarii

loading...
Loading...
loading...