Foto: Inquam Photos

Va fi modificată starea de alertă, pentru a include regulile din Legea carantinei

Guvernul Orban va avea marţi o şedinţă în care va modifica hotărârea prin care a fost prelungită starea de alertă în România.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.07.2020 - 19:45

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, 20 iulie, că Executivul va modifica Hotărârea de Guvern prin care s-a instituit starea de alertă, astfel încât această stare de alertă să respecte și prevederile noii Legi care reglementează spitalizarea, carantina și izolarea persoanelor infectate sau suspecte de coronavirus.

"Vom avea, cel mai probabil, mâine dimineaţă şedinţă de Guvern pentru modificarea Hotărârii de Guvern privitoare la starea de alertă, astfel încât să introducem toate măsurile care sunt permise de lege. De asemenea, pregătim, din punct de vedere administrativ, managerial, toate structurile cu atribuţii, indiferent că este vorba de INSP, Direcţiile de sănătate publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Centrul de control. Toate le pregătim pentru a dispune, într-un ritm cât mai rapid, măsurile necesare în baza prevederilor legii", a explicat, luni, premierul Ludovic Orban.

Marți dimineață, înainte de ședinţa Executivului va avea loc şi o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condus tot de premierul Orban, care va pregăti textul noii Hotărâri de Guvern ce urmează a fi supus aprobării Executivului. 

Comentarii