15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăUSR vrea capul ministrului Justiției, Cătălin Predoiu

USR vrea capul ministrului Justiției, Cătălin Predoiu

USR a anunțat că a depus marți în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Cătălin Predoiu.

Potrivit USR, Cătălin Predoiu nu a făcut decât „să saboteze reforma justiției și s-a transformat în apărătorul politicienilor și magistraților penali, care vor să scape de anchetele DNA”.

Reprezentanții formațiunii îl acuză pe ministrul Justiției că a dat o lovitură gravă luptei anticorupție, prin reorganizarea și întărirea SIIJ și știrbirea competențelor DNA și DIICOT, că a creat o superimunitate pentru judecătorii CCR și că a abandonat DNA-ul pădurilor, conform bugetul.ro.

USR nu mai este de acord cu activitatea ministrului Justitiției, acuzându-l de numirea Giorgianei Hosu care a îngropat Dosarul „ 10 august”

Cătălin Predoiu mai este acuzat că a „numit-o pe Giorgiana Hosu, cea care aproape a îngropat Dosarul <10 August>, la conducerea DIICOT, în dispreț total față de toți cei care au fost gazați și bătuți în Piața Victoriei și încă așteaptă aflarea adevărului în justiție”.

În opinia USR, toate aceste decizii îndepărtează România de un obiectiv important: ridicarea MCV.

Tensiuni au existat și legat de desființarea SIIJ

Camera Deputaților a aprobat, luni, 21 februarie 2022, proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale. Proiectul de lege pentru desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a fost adoptat, luni, cu 205 voturi „pentru”, 90 „împotrivă” și o abținere.

Proiectul de desființare a SIIJ, iniţiat de ministrul PNL al Justiției, Cătălin Predoiu, care prevede că Secția Specială se desfiinţează, iar competenţele sale vor fi preluate de Parchetele obişnuite, a fost adoptat de Camera Deputaților. Asta înseamnă că dosarele de corupție ale magistraților nu vor reveni la DNA.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă