21.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăPoliticăUSR vrea capul ministrului Justiției, Cătălin Predoiu

USR vrea capul ministrului Justiției, Cătălin Predoiu

USR a anunțat că a depus marți în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Cătălin Predoiu.

Potrivit USR, Cătălin Predoiu nu a făcut decât „să saboteze reforma justiției și s-a transformat în apărătorul politicienilor și magistraților penali, care vor să scape de anchetele DNA”.

Reprezentanții formațiunii îl acuză pe ministrul Justiției că a dat o lovitură gravă luptei anticorupție, prin reorganizarea și întărirea SIIJ și știrbirea competențelor DNA și DIICOT, că a creat o superimunitate pentru judecătorii CCR și că a abandonat DNA-ul pădurilor, conform bugetul.ro.

USR nu mai este de acord cu activitatea ministrului Justitiției, acuzându-l de numirea Giorgianei Hosu care a îngropat Dosarul „ 10 august”

Cătălin Predoiu mai este acuzat că a „numit-o pe Giorgiana Hosu, cea care aproape a îngropat Dosarul <10 August>, la conducerea DIICOT, în dispreț total față de toți cei care au fost gazați și bătuți în Piața Victoriei și încă așteaptă aflarea adevărului în justiție”.

În opinia USR, toate aceste decizii îndepărtează România de un obiectiv important: ridicarea MCV.

Tensiuni au existat și legat de desființarea SIIJ

Camera Deputaților a aprobat, luni, 21 februarie 2022, proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale. Proiectul de lege pentru desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a fost adoptat, luni, cu 205 voturi „pentru”, 90 „împotrivă” și o abținere.

Proiectul de desființare a SIIJ, iniţiat de ministrul PNL al Justiției, Cătălin Predoiu, care prevede că Secția Specială se desfiinţează, iar competenţele sale vor fi preluate de Parchetele obişnuite, a fost adoptat de Camera Deputaților. Asta înseamnă că dosarele de corupție ale magistraților nu vor reveni la DNA.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Escaladarea conflictului în Camerun: războiul civil se profilează în regiune

Conflictul din Camerun continuă să se agraveze. Chris Anu, un purtător de cuvânt de lungă durată al autoproclamatei Republici Ambazonia din Camerun, a declarat...

Rică Răducanu, pe patul de spital! Ce probleme are fostul fotbalist

Fosta legendă a fotbalului românesc, Rică Răducanu, are probleme grave de sănătate! „Sunt în spital. Nu pot vorbi acum!”, a spus Rică Răducanu, pentru playsport. În...

Ciucă spune că problemele persoanelor vârstnice sunt în atenția Guvernului

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei internaţionale a vârstnicilor, în care afirmă că problemele seniorilor sunt în atenţia Guvernului, căutându-se soluţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă