Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

USR nu mai are voie să aducă invitaţi în Parlament, în actuala sesiune parlamentară

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis că USR nu mai are voie să aibă invitaţi în Parlament, pe perioada acestei sesiuni, a anunţat secretarul Biroului Permanent, Georgian Pop, în contextul în care câţiva protestari au intrat, săptămâna trecută în clădire, la invitaţia USR.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

26.06.2018 - 17:37

Georgian Pop a anunţat că pe lângă sancţionarea membrilor USR prin interzicerea invitaţilor aduşi pe semnătura lor în Parlament, în şedinţa de marţi a mai fost stabilită şi interzicerea accesului turiştilor şi a invitaţilor pe holurile principale ale Camerei Deputaţilor, în timpul desfăşurării şedinţelor de plen.

"În timpul lucrărilor Camerei Deputaţilor, pe holul central au voie doar deputaţii, presa, staffurile tehnice de la comisii şi grupurile parlamentare, exclusiv pe timpul desfăşurării şedinţelor Camerei Deputaţilor nu au voie invitaţi sau turişti. În actuala sesiune parlamentară USR nu va mai putea să aducă invitaţi", a completat secretarul general al Biroului permanent.

Liderul deputaţilor USR, Claudiu Năsui, a afirmat, după şedinţa Biroului permanent, că este inacceptabil să se dea o pedeapsă colectivă, fiind prima oară în istoria Parlamentului când se dă o astfel de pedeapsă.

"Am ieşit din şedinţa Biroului permanent, în care domnul Florin Iordache, autorul Ordonanţei 13, a comis un mare abuz în serviciu. E pentru prima oară în istoria parlamentarismului românesc când se instituie o pedeapsă colectivă, liderul de grup al PSD a propus şi dânsul a supus la vot, ca doar grupu USR să nu mai aibă voie să aducă invitaţi î Parlamentul României, un lucru care este profund inacceptabil", a declarat Claudiu Năsui în Parlament.

Decizia conducerii Parlamentului legată de interdicţia USR de a mai avea invitaţi în clădirea Casei Poporului, vine după ce mai mulţi protestatari au intrat, săptămâna trecută, cu ajutorul unor invitaţii din partea USR.vine după ce Imediat după ce au făcut accesul la Palatul Parlamentului, aceştia nu s-au dus la nivelul 1M, unde este grupul parlamentar al USR, ci au rămas la nivelul P1, unde au protestat, în timp ce premierul Viorica Dăncilă susţinea un discurs în plenul reunit despre preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România din ianuarie 2019.

Şi liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi că decizia a fost luată într-un mod abuziv, neconstituţional.

"Astăzi, într-un mod abuziv, într-un mod neconstituţional şi fără bază regulamentară, majoritatea PSD a decis aplicarea unei sancţiuni colective împotriva unui grup parlamentar, ceea ce reprezintă un abuz de drept, o încălcare a drepturilor fundamentale şi a exercitării mandatului. PNL nu poate să tolereze repetarea la nesfârşit a acestei maniere care nu are nicio legătură cu legalitatea de a conduce şedinţele Camerei Deputaţilor şi ca atare solicităm Comisiei juridice sancţionarea domnului deputat Iordache, cu sancţiunile prevăzute în Regulament. Din cauza recidivei în solicitarea pe care o adresăm în scris Comisiei juridice, considerăm că este necesar să existe pedeapsă cumulativă", a spus Turcan.

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat luni că aleşii formaţiunii pe care o reprezintă au intrat în grevă japoneză, urmând ca până miercuri să poarte banderole albe la mână. Mai mult, USR cheamă oamenii în stradă, pe timpul votului moţiunii de cenzură. Liderul PNL, Ludovic Orban, a transmis, luni, un mesaj simpatizanţilor formaţiunii pe care o conduce, îndemnându-i să iasă în stradă la mitingurile organizate în ziua moţiunii, atât în ţară cât şi în Bucureşti.

Comentarii