11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăUSR le cere românilor să-și ia liber de la serviciu în ziua...

USR le cere românilor să-și ia liber de la serviciu în ziua moțiunii, ca să protesteze la Parlament

”USR a decis se cheme toţi cetăţenii români la un protest paşnic miercuri, 27 iunie, în Parcul Izvor din faţa Parlamentului, începând cu ora 12:00. Acţiunea se va numi <Ia-ţi zi liberă pentru România>. USR îndeamnă cetăţenii să îşi ia concediu pentru a veni la Bucureşti, miercuri, ziua în care se votează în Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE”, a declarat deputatul Cristian Ghinea.

El a precizat că decizia a fost luată în şedinţa Biroului Naţional al Uniunii Salvaţi România, convocată de urgenţă ca urmare a faptului că ”Partidul Social Democrat a ales să facă scut în jurul unui infractor”.

”Guvernul, Parlamentul şi alte instituţii vitale ale statului au devenit scut personal pentru un infractor, în condiţiile în care şefii acestor instituţii anunţă intenţia făţişă de a modifica legile în interesul personal şi în beneficiul lui Liviu Dragnea, care are două condamnări penale. Acest partid este o ameninţare pentru viitorul României şi trebuie să plece de la putere. Facem un apel la toate partidele politice, la cetăţeni, la simpatizanţii USR şi ai altor partide politice, la societatea civilă, la sindicate, să se alăture acestui protest. Guvernul Dăncilă, care ameninţă să dea ordonanţe de urgenţe pentru a-l scăpa de condamnare pe Liviu Dragnea, trebuie să plece. O astfel de ordonanţă este o intervenţie gravă a executivului în puterea judecătorească şi este semnalul pentru sfârşitul democraţiei în România. Este nevoie de coalizarea tuturor forţelor pentru a opri acestă guvernare a penalilor care pune în pericol siguranţa cetăţenilor”, a mai spus Ghinea.

Deputatul USR i-a îndemnat pe români să poarte o banderolă albă, pe care să scrie #FărăPenali, în semn de grevă japoneză.

”USR va cere în Parlament, în fiecare zi, demisia din toate funcţiile deţinute de Liviu Dragnea. Liviu Dragnea este un pericol pentru România, este un pericol pentru viitorul copiilor noştri. Liviu Dragnea trebuie să plece”, a adăugat Cristian Ghinea.

Parlamentarul USR a precizat că liderii Uniunii nu vor solicita autorizaţie de la Primăria Generală a Capitalei, dearece este vorba despre ”un festival al democraţiei într-un parc”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă