7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăUSR cere în instanţă anularea hotărârilor de legalizare a companiilor municipale

USR cere în instanţă anularea hotărârilor de legalizare a companiilor municipale

“USR Bucureşti a depus astăzi acţiunea în instanţă pentru anularea hotărârilor prin care Gabriela Firea încearcă legalizarea retroactivă a companiilor municipale. Primarul Capitalei a profitat de noile prevederi ale Codului administrativ şi de susţinerea consilierilor PSD, ALDE şi PMP pentru a încerca ştergerea ilegalităţilor iniţiale. Astfel, majoritatea din Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat hotărârile de confirmare a înfiinţării companiilor municipale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de USR Bucureşti.

Potrivit sursei citate, ilegalitatea nu ţine doar de modul în care a fost votată înfiinţarea companiilor, deoarece, cu participarea SC CICLOP SERVICE SA în acţionariat, municipalitatea asociindu-se cu ea însăşi pentru înfiinţarea societăţilor, ceea ce este ilegal.

“Reamintim că, la finalul anului trecut, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că aceste companii municipale au fost înfiinţate cu încălcarea legii. În urma acestei decizii, USR Bucureşti a cerut desfiinţarea lor şi recuperarea prejudiciului. În ciuda deciziei instanţei şi în ciuda rezultatelor economice dezastruoase, Gabriela Firea a continuat să dea companiilor bani şi contracte de lucrări şi servicii”, susţine USR Bucureşti.

Ana Ciceală, consilier municipal USR, a afirmat că, după această legalizare retroactivă, Gabriela Firea “nu va mai avea absolut nicio reţinere în a le da companiilor sume colosale de bani şi contracte pe bandă rulantă”.

“Deja sunt multe sute de milioane de euro care au intrat în conturile companiilor şi care s-au topit în salarii şi cheltuieli nejustificate. Am făcut această acţiune în instanţă tocmai ca să oprim scurgerea masivă de bani din bugetul Capitalei. Încă avem speranţa că cineva, în cele din urmă, va răspunde pentru toţi banii tocaţi de aceste companii înfiinţate cu încălcarea legii. Din punctul meu de vedere, cea care ar trebui să răspundă şi să plătească din buzunar este Gabriela Firea”, a completat Ciceală.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă