UNPR, dator cu peste un milion de lei la bugetul de stat

UNPR (Uniunea Naţională pentru Progresul României), partid condus de Gabriel Oprea, figurează conform site-ului anaf.ro pe lista datornicilor la bugetele de stat cu 1.262.726 lei, sumă care-l clasează pe locul I în topul datornicilor la capitolul partide politice.

Share

Rl online 0 comentarii

16.12.2019 - 15:42

UNPR a obţinut în urma alegerilor europarlamentare doar 0,6% din voturi, deşi a anunţat că are sute de mii de militari în rezervă şi poliţişti care susţin partidul”. Printre Candidați s-au numărat Anghel Iordănesc, Ilie Năstase şi ieşenii Mircea Manolache şi Vasile Şalaru, scrie supervizor.ro

În condiţiile în care contribuabilii “normali” sunt executaţi şi chiar li se cere insolvenţa pentru datorii mult mai mici, supervizor.ro se întreabă de ce Fiscul nu face nimic pentru a recupera sumele cuvenite de la UNPR formaţiune care deţine un sediu evaluat la 500.000 euro.

Context

Fostul președinte al PSD, Viorica Dăncilă, declara pe 20 octombrie, că există posibilitatea fuziunii între partidul său și UNPR, partidul fondat de către Gabriel Oprea.

„Este dorinţa UNPR-ului, luăm în calcul acest lucru, vom discuta acest subiect în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Am văzut dorinţa mai multor sindicate de a semna acord de cooperare, mai multe partide politice, partide care nu sunt parlamentare. Ne bucură că există această dorinţă de a veni către PSD”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Dacă fuziunea dintre UNPR și PSD se va realiza, președintele Uniunii, Gabriel Oprea se întoarce în rândurile social-democraților de unde a plecat în 2010.

După eșecul finalizării fuziunii cu PMP, în iunie 2018, UNPR s-a reorganizat ca partid de sine stătător, iar la finele anului trecut, Gabriel Oprea a fost ales din nou președintele formațiunii, funcție pe care a mai deținut-o din 2012 până în 2016 când a demisionat ca urmare a scandalului iscat de moartea polițistului Bogdan Gigină.

Ulterior, Gabriel Oprea, proaspăt adus în conducerea PSD de Viorica Dăncilă pe post de șef al sindicatului militarilor, a scris pe Facebook că el nu a venit în partid ”la ciolan”, ci ca să ajute. El susține că a sprijinit mereu PSD și nu l-a trădat niciodată. ”Nu apartin “statului paralel” si nici nu cred in aceasta notiune”, a mai scris Oprea.

Citește totul despre:

#unpr #datorii la buget

Comentarii