Premierul Mihai Tudose va efectua prima vizită la Bruxelles

Premierul Mihai Tudose va efectua săptămâna viitoare o vizită la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu toţi înalţii oficiali europeni pentru a transmite mesajul ferm că România îşi respectă toate angajamentele asumate, a declarat, sâmbătă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 08.07.2017 - 14:14

 

Premierul Mihai Tudose va efectua săptămâna viitoare o vizită la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu toţi înalţii oficiali europeni pentru a transmite mesajul ferm că România îşi respectă toate angajamentele asumate, a declarat, sâmbătă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

 

Premierul urmează să aibă întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk și cu  preşedintele PE, Antonio Tajani, a susținut Negrescu.

Potrivit acestuia, cooperarea internaţională şi domeniul afacerilor europene vor reprezenta axe prioritare pentru Executiv.

"O dovadă se va vedea săptămâna viitoare, când premierul României intenţionează, şi sper să realizeze, evident, să facă o primă vizită la Bruxelles, pentru a se întâlni cu oficiali europeni, pentru a transmite acest mesaj ferm: România şi actualul Guvern îşi respectă toate angajamentele asumate anterior şi are de gând să aibă o colaborare foarte bună cu partenerii europeni şi, în acelaşi timp, să îşi susţină cauza, atunci când este cazul, în raport cu partenerii noştri de acolo", a precizat Victor Negrescu, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Alba Iulia.

Ministrul a subliniat că agenda vizitei este deja stabilită. "Pot să vă spun că va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, domnul Juncker, (întâlnirea - n.r.) este deja publicată pe site-ul CE, dar va avea întâlniri cu toţi oficialii importanţi la nivelul instituţiilor europene - preşedintele Consiliului, preşedintele Parlamentului European şi probabil şi cu o parte din comisari. Evident, ne vom întâlni cu doamna comisar Corina Creţu şi domnul Timmermans. Este o vizită de o zi şi o vizită care cred că va avea succesul scontat şi, mai ales, este un mesaj pe care noi vrem să îl transmitem: un plus de seriozitate în relaţia cu Bruxellesul. Pot să vă spun că ne-am pregătit foarte bine pentru această vizită. Sunt convins că premierul României va începe colaborarea cu Bruxellesul într-o manieră pozitivă pentru români şi într-o manieră pozitivă pentru priorităţile actualei guvernări", a arătat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Întrebat ce înţelege printr-un 'plus de seriozitate', Negrescu a afirmat că atunci când se merge la discuţii cu partenerii europeni trebuie o pregătire foarte bună înainte. "Pentru că ceea ce am învăţat în cei trei ani de mandat (de europarlamentar - n.r.) este că, de multe ori, aceste discuţii sunt foarte tehnice şi cred că este important să ne creştem capacitatea administrativă în raport cu dialogul pe care îl purtăm cu Bruxellesul. Realist vorbind, dacă nu reuşim acest lucru, negocierile pe care le purtăm nu pot aduce efectele pe care noi ni le dorim pentru România sau pe care ni le dorim pentru a reuşi să implementăm programul de guvernare. Şi, de aceea, este nevoie să ne pregătim mai bine şi eu sunt convins că pentru această vizită am depus toate eforturile necesare pentru a putea atinge obiectivele pe care ni le-am fixat", a precizat Victor Negrescu.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...