8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăAldineFrontex și-a lansat forța sa de intervenție rapidă

Frontex și-a lansat forța sa de intervenție rapidă

Agenția europeană Frontex a anunțat miercuri lansarea forței sale de intervenție rapidă, care are 1.500 de angajați și misiunea de a ajuta țările membre în cazul unei situații de urgență la frontierele externe ale Uniunii Europene, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Începând de astăzi, avem un instrument puternic care va permite Frontex să ajute țările membre și să gestioneze împreună toate situațiile de urgență la frontierele externe ale UE mult mai repede și mai eficient", a declarat directorul executiv al Frontex (Agenția europeană pentru gestionarea cooperării operaționale la frontierele externe ale UE), Fabrice Leggeri, citat în comunicat.

În caz de urgență, această forță "de reacție rapidă" trebuie pusă la dispoziția Frontex de către statele membre și asociate Spațiului Schengen, în cinci zile lucrătoare.

Țările membre au căzut de asemenea de acord să pună la dispoziția Frontex echipamentul tehnic necesar — vehicule, nave și avioane, pentru a desfășura operațiuni rapide.

Aflată printre cele mai mari țări contributoare, Germania a pus la dispoziția Frontex 225 de funcționari, iar Franța — 170, urmată de Italia (125), Spania (111) și Polonia (100).

În prezent, Frontex desfășoară la frontierele UE circa 1.200 de persoane însărcinate cu a ajuta statele membre să își monitorizeze frontierele, să îi înregistreze și să îi identifice pe imigranți.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă