Europol prezintă infractorul zilei: românul Ionel Silvestru, căutat pentru proxenetism, trafic de minori şi trafic de persoane

Agenţia Europeană EUROPOL a lansat o campanie pentru a-i prinde pe cei mai căutaţi infractori daţi în urmărire internaţională. Duminică a fost ziua României și a fost prezentat infractorul zilei: românul Ionel Silvestru, căutat pentru proxenetism, trafic de minori şi trafic de persoane, anunță TVR.

Share

Mara Ivanov 0 comentarii

19.12.2016 - 06:51

Agenţia Europeană EUROPOL a lansat o campanie pentru a-i prinde pe cei mai căutaţi infractori daţi în urmărire internaţională. Duminică a fost ziua României și a fost prezentat infractorul zilei: românul Ionel Silvestru, căutat pentru proxenetism, trafic de minori şi trafic de persoane, anunță TVR.

Campania pentru prinderea celor mai căutaţi fugari de pe continent poartă numele: "E cea mai frumoasă perioadă din an...pentru a-i închide pe aceşti infractori". Scopul este de a face Europa mai sigură de sărbători.

În fiecare zi a lunii decembrie, este prezentat câte un fugar din fiecare ţară. Duminică, a fost rândul României.

Un român din judeţul Tulcea, dat în urmărire internaţională de mai bine de cinci ani, a fost ales cel mai căutat infractor din Europa al zilei de duminică.

Ionel Silvestru este dat în urmărire internaţională încă din anul 2011. În 2015 a fost condamnat la 12 ani de închisoare, de Curtea de Apel Iaşi, pentru proxenetism, trafic de minori şi trafic de persoane.

În cadrul prezentării, Europol notează faptul că membrii grupării din care făcea parte Ionel Silvestru făceau foarte mulţi bani din exploatarea victimelor sale.

Lista celor mai căutaţi infractori este completată, cel puţin pe primele poziţii, tot cu români. Printre ei, şi o femeie condamnată pentru crimă.

Citește totul despre:

Comentarii