Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cristian Bușoi, Europarlamentarul Anului în domeniul Sănătății

Cristian Bușoi a fost ales, aseară, la Bruxelles, Europarlamentarul Anului pentru activitatea susținută în domeniul Sănătății.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2016 - 11:00

Cristian Bușoi a fost ales, aseară, la Bruxelles, Europarlamentarul Anului pentru activitatea susținută în domeniul Sănătății. Premiul i-a fost decernat în cadrul Galei MEP Awards, organizată de revista Parlamentului European.

La a 12-a ediție a acestui eveniment au fost nominalizați pentru categoria Sănătate europarlamentarii Pavel Poc din Cehia, Lidia Geringer De Oedenberg din Polonia și Cristian Bușoi din România.

"Am încercat să fiu foarte activ, nu doar ca președinte al Grupului Friends of the Liver, luptând împotriva hepatitelor, cirozei, cancerului hepatic, dar și în domenii precum bolile rare, bolile cardiovasculare, bolile pulmonare, organizând dezbateri, evenimente, sporind gradul de conștientizare în rândul opiniei publice, făcând amendamente la diverse acte legislative și rezoluții, cerând Comisiei Europene mai multă implicare. Trebuie să facem mai mult pentru reducerea inegalităților în Sănătate, între cetățenii europeni și pentru a susține inovația în Sănătate", a declarat europarlamentarul Cristian Bușoi la decernarea premiului, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Concert Noble.

La ediția MEP Awards din 2016, Cristian Bușoi a fost singurul europarlamentar român premiat pentru activitatea din domeniul de expertiză. Tot în acest an, în luna februarie, primvicepreședintele PNL a mai fost premiat de către Alteța Sa Prințesa Astrid a Belgiei pentru activitatea în domeniul bolilor rare, EURORDIS Policy Maker Award 2016.

Premiile Europarlamentarul Anului se acordă, anual, pentru 19 categorii, europarlamentarilor a căror activitate contribuie semnificativ la îmbunatățirea domeniului lor de expertiză. Desemnarea se face prin votul tuturor europaralmentarilor care vor să își exprime o opțiune, din trei finaliști selectați de un juriu, dintre propunerile făcute de ONG –uri și asociații profesionale din domeniu. Detalii la www.mepawards.eu
 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...