Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CORESPONDENȚĂ de la Madrid. Merkel: Nu putem face compromisuri când granițele sunt modificate ca în Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, în cadrul congresului PPE, că Europa se confruntă cu modificări ale frontierelor, atât în contextul crizei imigranților, cât și în contextul anexării Crimeii de către Rusia.

Share

Laurentiu Mihu 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2015 - 19:04

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, în cadrul congresului PPE, că Europa se confruntă cu modificări ale frontierelor, atât în contextul crizei imigranților, cât și în contextul anexării Crimeii de către Rusia. 

Citește și: CORESPONDENȚĂ de la Madrid. Junker: Criza migrației nu se va termina la Crăciun, va dura și trebuie să ne pregătim pe termen lung

Urmăriți principalele declarații ale Angelei Merkel: 

*Vedem la granițele noastre fenomene și conflicte pe care nu le mai credeam posibile. Vedem ce e în Ucraina.

*Credeam că aveam o ordine europeană în care nu mai este posibilă modificarea frontierelor astfel. Și am văzut ce s-a întâmplat în Crimeea. Nu putem face compromisuri cu așa ceva.

Citește și: CORESPONDENŢĂ DE LA MADRID. Sarkozy: Este nevoie de un nou Schengen. A negocia cu Turcia nu înseamnă a ceda șantajului

*O altă provocare este ceea ce se întâmplă la frontierele externe ale UE, în Italia, Grecia.

Vedem refugiați în Siria, în Liban, în Turcia.

*Cei care primesc dreptul de ședere în statele UE trebuie integrați, trebuie să îi ajutăm, să le găsim o nouă casă.

*Nu toți vor avea dreptul să rămână. Chiar dacă e dur, chiar dacă e dramatic în cazurile particulare, trebuie să le spunem că nu pot rămâne, căci altfel nu îi putem ajuta pe cei toți cei în nevoie și mai mare.

Citește și: CORESPONDENȚĂ de la Madrid. Șeful Consiliului European: Nu ne mai permitem ca libertatea să fie echivalentă cu haosul

*Dacă pentru FRONTEX, care e conceput să securizeze granițele, durează săptămâni să strângă cei 700 de oameni necesari activității, atunci e o problemă.

*Libia este un stat eșuat, acolo nu avem interlocutor în problema migrației. Dar frontiera dintre Grecia și Turcia este o frontieră între două state NATO și atunci nu e normal să se desfășoare acolo rețelele de traficanți de persoane.
Trebuie să vorbim cu vecinii noștri, cu Turcia.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...