FOTO: guv.ro

Uniunea Europeană atentă la scandalul protocoalelor

Premierul Viorica Dăncilă a avut, ieri, o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Bruxelles. La discuție au participat Frans Timmermans, prim-vice-președinte al CE, și Corina Crețu, comisar european pentru politică regională.

Share

Eugen Pătrașcu 0 comentarii

11.07.2018 - 15:05

Într-un interviu acordat Antena 3, Viorica Dăncilă a declarat că a prezentat liderilor europeni ultimele evoluții în ceea ce privește reforma și modificările din sistemul judiciar.

"Domnul Timmermans a spus că au existat protocoale între servicii secrete și procurori ceea ce este un lucru extrem de grav, iar domnul președinte Juncker a spus că acest lucru nu numai că este grav, este o încălcare a democrației. Deci, s-a discutat despre acest lucru, inclusiv despre cele 6.000.000 de telefoane ascultate, ceea ce este un lucru greu de crezut, dar din păcate un lucru real în România", a declarat premierul.

La Bruxelles se aude și vocea PSD

Demersul făcut de premierul Viorica Dăncilă este primul la acest nivel întreprins de PSD. Pentru prima dată social democrații trimit la Bruxelles cel mai important reprezentatnt al guvernului pentru a semnala abuzurile făcute așa numitul stat paralel.

Acțiunea Vioricăi Dăncilă reprezintă începutul comunicării instituționale la nivel înalt a Guvernului României pe problemele legate de Justiție. Pâna acum, coaliția de guvernare s-a mulțumit să explice situația în interiorul României, acum jocul se mută la Bruxelles.

Este greu de crezut că Junker sau Timmermans nu știu sau nu înțeleg modul în care au acționat SRI și DNA, doar că până acum s-au făcut că nu văd pentru a-și ajuta protejații. În acest moment lucrurile se schimbă drastic pentru că la Bruxelles a comunicat premierul României și dincolo de criticile din țară, în Europa autoritatea unui guvern este încă respectată.

Cel mai probabil, această vizită va schimba modul de raportare al Uniunii Europene la scandalurile politice din România. În acest moment se naște întrebare: pe ceilalți premieri PSD ce i-a oprit să comunice încălcările statului de drept direct la Bruxelles?

Comentarii