26.4 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăPoliticăUn tânăr avocat i-a scos lui Vanghelie partidul de pe listele electorale

Un tânăr avocat i-a scos lui Vanghelie partidul de pe listele electorale

Mihai Rad era cât pe-aci să-i invalideze şi fostului primar “care este” candidatura. A ratat la mustaţă datorită confuziei termenului de la data şi locul publicării hotărârii Biroului Electoral.

A ratat la mustaţă, datorită timpului limitat.

În urmă cu trei zile, ORGANIZATIA SECTOR 5 BUCUREŞTI A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT a contestat în instanţă Hotărârea emisă de Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti, care viza candidaturile cuprinse în lista de candidaţi din partea Partidului Social Democrat Independent pentru Consiliul Local al Sectorului 5, motivat de faptul că propunerea de candidatură a fost semnată de către o persoană, fără a fi menţionate numele, prenumele şi funcţia semnatarului.

Conform legii de organizare a alegerilor locale, propunerea de candidatură trebuia semnată de către preşedintele filialei PSDI a Municipiului Bucureşti.

Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a respins contestaţia, considerând că propunerea de candidatură corespunde exigenţelor art. 47 alin. 1 din Legea nr. 115/2015, opinia instanţei fiind în acord şi cu concluziile procurorului de şedinţă.

ORGANIZAŢIA SECTOR 5 BUCUREŞTI A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT a fost reprezentată de tânărul avocat Mihai Rad din Baroul Alba, care deşi a avut o pledoarie convingătoare, totuşi, instanţa nu a fost de acord cu opinia exprimată de acesta.

În acea situaţie, ORGANIZAŢIA SECTOR 5 BUCUREŞTI A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT a formulat apel într-un termen de 24 de ore de la pronunţarea hotărârii instanţei de fond, cale de atac ce s-a judecat azi, 22.08.2020.

În cadrul şedinţei de judecată, avocatul Mihai Rad a susţinut cererea de apel, iar pledoaria sa a avut succes de această dată.

De altfel, chiar şi procurorul de caz a susţinut ca hotărârea instanţei de fond nu este legală, iar contestaţia formulată de ORGANIZAŢIA SECTOR 5 BUCUREŞTI A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT trebuie admisă.

După mai multe ore de analiză şi deliberare, Tribunalul Bucureşti a decis anularea sentinţei pronunţate de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti şi în evocarea fondului cauzei a admis contestaţia, anulând Hotărârea emisă de Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti şi a respins candidaturile cuprinse în lista de candidaţi din partea Partidului Social Democrat Independent pentru Consiliul Local al Sectorului 5.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă