38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăPoliticăUn nou sediu pentru Consiliul Superior al Magistraturii

Un nou sediu pentru Consiliul Superior al Magistraturii

„Consiliul Superior al Magistraturii s-a preocupat constant, încă de la preluarea actualului mandat, de starea financiară şi necesarul de investiţii care trebuie efectuate în infrastructura instanţelor judecătoreşti şi parchetelor. Astfel, la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii a fost constituit, încă din anul 2017, Grupul de lucru care a întocmit documentaţia necesară îmbunătăţirii infrastructurii şi stării resurselor financiare ale instanţelor judecătoreşti şi parchetelor pe baza propunerilor formulate de acestea, pe care a înaintat-o Ministerului Justiţiei în calitatea sa de ordonator principal de credite.

La data de 15 iulie 2019 a avut loc şedinţa Secţiei de Judecători, în cadrul căreia au fost analizate împreună cu Ministrul Justiţiei soluţiile necesare pentru eliminarea deficienţelor cronice de investiţii în sistemul judiciar, deficienţe care afectează atât personalul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, cât şi beneficiarii actului de justiţie, respectiv justiţiabilul”, transmite CSM.

 

De-a lungul timpului au fost efectuate mai multe demersuri pentru alocarea unui sediu

„În acelaşi context, trebuie subliniat că de-a lungul timpului au fost efectuate mai multe demersuri pentru alocarea unui sediu corespunzător destinat desfăşurării activităţii şi pentru Consiliului Superior al Magistraturii, însă acesta au rămas fără rezultat. Precizăm că, de aproximativ 14 ani, Consiliul Superior al Magistraturii funcţionează într-un sediu impropriu, închiriat de la entităţi private, pentru care s-a plătit către acestea o chirie în valoare totală de 9.138.508 Euro din fonduri publice.

Prin HG nr. 949/2018, Guvernul a pus la dispoziţie suma necesară achiziţionării unui sediu corespunzător necesităţilor de funcţionare a Consiliului, fonduri care nu fac parte din sfera bugetului destinat necesarului instanţelor şi parchetelor, alocarea bugetară fiind realizată în mod separat, ca urmare a aprobării parametrilor tehnico-economici ai investiţiei.

Consiliul Superior al Magistraturii asigură opinia publică de faptul că demersurile efectuate cu privire la achiziţionarea unui nou sediu sunt transparente şi eficiente în realizarea obiectivelor de investiţii ale instituţiei şi că va continua să se implice susţinut pentru rezolvarea problemelor de infrastructură şi resurse financiare ale instanţelor judecătoreşti şi parchetelor”, se arată în comunicatul CSM.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă