Costin Georgescu (Foto: Dailymotion)

Un fost director SRI susţine că desecretizarea protocoalelor cu DNA ar pune în pericol România

Costin Georgescu, directorul SRI din perioada anilor 1997 - 2000, consideră că o desecretizare a protocoalelor dintre SRI şi DNA ar fi periculoasă pentru România.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2018 - 18:46

După dezvăluirile făcute marţi seară de liderul PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Klaus Iohannis a fost somat de liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, să desecretizeze protocoalele dintre SRI şi alte instituţii ale statului, în primul rând cele cu DNA.

Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Informaţii (SRI) în timpul preşedintelui Emil Constantinescu intervine în acest scandal şi lansează un avertisment. Protocoalele pot fi desecretizate, dar acest lucru ar putea fi extrem de dăunător chiar pentru siguranţa naţională a României, consideră Costin Georgescu.

"E nevoie de un aviz de la DNA şi SRI pentru a fi desecretizate aceste protocoale. Apoi CSAT va decide dacă se pot desecretiza sau nu aceste protocoale. Trebuie respectată legislaţia. Acest document ar putea fi interesant şi pentru cei din afara ţării, organizaţii teroriste sau de spionaj. trebuie mare atenţie când se iau asemenea decizii în astfel de cazuri", a spus Costin Georgescu, miercuri, în direct la România TV.

Comentarii