29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăUn fost consilier al PSD susține că n-a fost plătit și a...

Un fost consilier al PSD susține că n-a fost plătit și a anunțat executorii judecătorești

Executorii judecătorești au ajuns la sediul PSD, cerând plata unor sume datorate fostului consultant politic Anton Pisaroglu. 

Acesta a reclamat faptul că, deși a prestat, în anul 2019, servicii de consiliere către PSD și către Viorica Dăncilă, aceste servicii nu i-au fost plătite nici până în acest moment.

Pe de altă parte, în iunie 2019, Anton Pisaroglu a fost, într-adevăr, numit în funcția de consilier onorific pentru relații internaționale al Vioricăi Dăncilă, în baza unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Totuși, potrivit acelei decizii, funcția atribuită lui Pisaroglu avea caracter onorific și, drept urmare, era neremunerată.

„În temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Art. 1 – Se acordă domnului Anton Pisaroglu calitatea de consilier onorific al prim-ministrului pentru relaţii internaţionale.

Art. 2 – Activitatea domnului Anton Pisaroglu este neremunerată”, preciza Decizia 108 a premierului Viorica Dăncilă, publicată la data de 5 iunie 2019 în Monitorul Oficial.

Anton Pisaroglu ar fi fost eliberat din funcția de consilier la Guvern abia la sfârșitul anului 2019, de Ludovic Orban, în momentul în care acesta a devenit prim-ministru.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă