Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un europarlamentar liberal acuză Guvernul Dăncilă că a votat pentru tăierea despăgubirilor la pesta

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a anunţat că Guvernul condus de Viorica Dăncilă a votat în Consiliul Uniunii Europene tăierea fondurilor europene pentru fermierii afectaţi de pesta porcină.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 11.10.2018 - 18:32

Ministerul Finanţelor a reacţionat şi a transmis, pentru News.ro, că poziţia Consiliului adoptată în data de 4 septembrie nu avea cum să includă amendamente depuse ulterior datei de 11 iulie, dată la care statele membre au convenit proiectul de buget.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat, miercuri, că Guvernul a aprobat un plan de măsuri pentru combaterea pestei porcine, după ce Comisia Europeană a aprobat acordarea pentru România a 43 milioane de euro.

Joi, Mureşan a atras atenţia că Guvernul nu au obţinut niciun euro în plus de la UE pentru fermierii afectaţi de pesta porcină.

”Mai mult, aşa cum arătam dimineaţă, Guvernul Dăncilă a votat în Consiliul UE tăierea fondurilor europene pentru fermierii afectaţi de pesta porcină în Bugetul UE 2019. În acelaşi timp, eu am cerut în Parlamentul European 110 milioane de euro în pentru această linie bugetară în bugetul european de anul viitor. Decizia finală va fi luată la finalul lunii noiembrie”, a scris Mureşan, pe pagina sa de Facebook.

El a atras atenţia că alocările pentru România din FEADR sunt prestabilite, nu pot fi modificate şi sunt fixe pe o perioada de 7 ani.

”Aşadar, ministrul Daea trebuie să ne spună de unde exact a luat aceşti bani pentru că este clar că nu vorbim de bani în plus de la UE. Sunt fonduri care deja au fost alocate agricultorilor din România”, a scris Mureşan.

În 4 septembrie, după încheierea procedurii scrise, Consiliul UE a adoptat proiectul de buget convenit de statele membre în 11 iulie. Astfel, poziţia Consiliului adoptată în data de 4 septembrie nu avea cum să includă amendamente depuse ulterior datei de 11 iulie, mai cu seamă cele depuse într-un alt for decizional cu atribuţii în adoptarea bugetului, potrivit explicaţiilor trimise de Ministerul Finanţelor, la solicitarea News.ro.

”În reducerile operate de către Consiliu în proiectul de buget pentru anul 2019, la linia dedicată măsurilor de urgenţă privind sănătatea animalelor şi a plantelor nu s-au făcut reduceri ale creditelor de plăţi, ci numai ale celor de angajament”, se arată în răspunsul ministerului.

 

Comentarii

loading...