12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăUn apropiat al lui Radu Mazăre trage sforile pentru a deveni ministru...

Un apropiat al lui Radu Mazăre trage sforile pentru a deveni ministru de Interne

Nicolae Moga beneficiază în acest sens de sprijinul secretarului general al PSD, Mihai Fifor, ales în această funcție la recentul Congres extraordinar al partidului.

Ieri, președintele PSD, Viorica Dăncilă, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici, președinte executiv al partidului, au fost la Tulcea, iar azi, sâmbătă, sunt la Brăila și Galați. Aceste trei județe sunt primele auditate de către noua conducere a partidului.

Mihai Fifor le-a promis că ”le dă” Organizația Constanța celor doi, Nicolae Moga – ministru de Interne și Horia Țuțuianu – președinte județean PSD Constanța. Azi, Fifor le-a spus că a convins-o și pe Dăncilă în acest sens. În fotografie sunt Nicolae Moga și Horia Țuțuianu la întâlnirea de la Tulcea. De fapt, Fifor își asigură voturile pentru prezidențiale la nivelul organizațiilor județene.

Trimis în Parlament de PSD Constanța, Nicolae Moga este “luptător pentru victoria Revoluției din 1989”, răsplătit pentru curaj cu un valoros teren pe litoral, unde şi-a construit un hotel de cinci stele.

Senatorul PSD Nicolae Moga (65 de ani) se află la al treilea mandat de parlamentar. A absolvit, în 1977, Facultatea de Energetică a Institutului Politehnic București, cu specializarea Centrale Termoelectrice. Și-a completat studiile 30 de ani mai târziu, în perioada 2002-2004, la Universitatea Ecologică din București, cu “Studii Postuniversitare Management și Finanțare Locală”. În cei doi ani, studiile de management s-au suprapus cu Facultatea de Drept a aceleiași universități particulare, pe care Moga a absolvit-o în 2006. În fine, în 2011, parlamentarul și-a completat dezvoltarea personală cu studii la Universitatea Națională de Apărare.

În perioada 1991-1993, Moga a fost subprefect al județului Constanța. În timpul exercitării acestei funcții a primit calitatea de “luptător cu merite deosebite” la Revoluţie, prin Decretul nr. 226/1992, la recomandarea Asociaţiei “Tomis” din Constanţa.

În perioada 1996-2000, Nicolae Moga ajunge președinte la Neptun TV din Constanța, post de televiziune înființat de primarul Radu Mazăre. În perioada 2003-2004, este din nou subprefect, pentru ca în 2004 să revină la Tracon SRL, unde rămâne până în 2008, când este ales parlamentar.

În 2004, Moga a construit în Mamaia-Sat două clădiri: o locuință și o casă de vacanță. În 2008, în declarația de interese a senatorului PSD apărea și firma Sigma Trading SRL, la care au mai fost asociați Radu Mazăre și Sorin Strutinsky. În 2011, senatorul Nicolae Moga, alături de Nicolae Manea (prefect de Brăila în guvernarea Adrian Năstase), a deschis Arena Regia Hotel &Spa, un hotel de cinci stele din complexul luxos Marina Regia Residence.

La data inaugurării, presa locală scria că hotelul îi costase pe cei doi investitori 35 de milioane de euro.

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă