Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UDMR: Prin modificarea cadrului legislativ putem diminua abuzul de putere

UDMR afirmă că a votat modificarea Legii organizării judiciare şi legea care reglementează funcţionarea CSM, "pentru că acestea întăresc lupta împotriva corupţiei şi statul de drept".

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 13.12.2017 - 23:04

Am votat modificarea Legii organizării judiciare şi legea care reglementează funcţionarea CSM, pentru că acestea întăresc lupta împotriva corupţiei şi statul de drept. În România, prin invocarea legilor siguranţei naţionale, oricine, oricând poate fi interceptat", precizează UDMR într-un comunicat.

Conform Uniunii, "până acum, statul nu putea să tragă la răspundere procurorii şi judecătorii care, cu rea-credinţă sau dintr-o neglijenţă gravă, au comis o eroare judiciară care distruge vieţile oamenilor".

"Această situaţie trebuie remediată urgent! Avem convingerea că prin modificarea cadrului legislativ putem diminua abuzul de putere contribuind, astfel, la întărirea statului de drept. La 11 decembrie, prin decizia separării carierelor judecătorilor şi a procurorilor, am făcut primul pas în această direcţie, iar modificările adoptate astăzi reprezintă un nou efort în acest sens", conchide UDMR.

Comentarii

loading...