13.1 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăPoliticăȚuțuianu cere excluderea lui Rădulescu din PSD

Țuțuianu cere excluderea lui Rădulescu din PSD

“În ultimele zile, am constatat, cu neplăcută surprindere, faptul că demersul privind scrisoarea adresată membrilor Comitetului Executiv (CEX) al Partidului Social Democrat (PSD) a generat din partea unor persoane reacţii numeroase. Unele dintre ele au proferat, în spaţiul public, diverse acuzaţii, cea mai aberantă şi frizând ridicolul fiind cea a deputatului Cătălin Rădulescu, numit de presa cu apelativul ‘deputatul mitralieră’. Potrivit acestui personaj, aş fi permis instalarea, în sediul PSD, a unui sistem de monitorizare/întegistrare aparţinând Serviciului Român de Informaţii (SRI)”, scrie Ţuţuianu pe Facebook.

El respinge “cu fermitate” aceste acuzaţii, caracterizându-l pe Rădulescu drept un “personaj nefrecventabil”.

“În prima şedinţă de Birou Permanent Naţional (BPN) al PSD voi solicita domnului Liviu Nicolae Dragnea să informeze opinia publică cu privire la existenţa sau nu a unei asemenea stări de fapt (existenţa unui sistem de monitorizare/înregistrare), precum şi prezentarea tuturor detaliilor pe acest subiect. De asemenea, în prima şedinţă a CEX, voi solicita excluderea din PSD a lui Cătălin Rădulescu, acesta nefiind la prima situaţie când, prin declaraţiile sale, generează grave prejudicii de imagine”, precizează Ţuţuianu.

Senatorul adaugă că în situaţia în care există dovezi că SRI-ul a instalat vreun sistem la sediul PSD, acest lucru ar fi “de o gravitate maximă”, iar cei vinovaţi trebuie să suporte rigorile legii.

“Pentru gravele prejudicii de imagine aduse de domnul Cătălin Rădulescu îmi rezerv dreptul de a-l acţiona în judecată, urmând să răspundă atât civil, cât şi penal”, mai spune Ţuţuianu.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat, vineri, că Adrian Ţuţuianu a permis instalarea unui sistem de supraveghere SRI, însă a refuzat să precizeze unde.

“Există o persoană, eu nu vreau să nominalizez pe niciunul dintre ei. (…) Este total împotriva partidului şi a cursului firesc pe care ni l-a dat electoratul, au probabil o misiune a lor, dar trebuie să o explice astăzi şi sigur că trebuie să suporte şi rigorile pe care Comitetul Executiv le va hotărî. (…) Domnul Ţuţuianu. Întrebaţi-l pe dânsul unde. Trebuie să povestească dânsul mai multe, trebuie să ne spună şi nouă de ce protocoalele au fost legale”, a susţinut deputatul PSD. 

 

Cele mai citite

Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru amicalele cu Irlanda de Nord şi Columbia

Edward Iordănescu, selecționerul naționalei de fotbal a României, a anunțat convocarea a 29 de jucători pentru meciurile amicale din luna martie, conform Federației Române...

Ucrainenii atacă cibernetic Rusia. Serviciile secrete susțin că au dezafectat sistemul prin care se poate vota electronic la alegerile prezidențiale

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor militare de informații ale Ucrainei (HUR), specialiștii în securitate informatică au reușit să neutralizeze sistemul prin care se...

Reprezentanții AEP anunță constituirea Biroului Electoral Central pentru alegerile din 9 iunie

Reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente (AEP) au anunţat că, sâmbătă, a fost constituit Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie, fiinde...
Ultima oră
Pe aceeași temă