Foto: arhivă

Tușă către PSD din partea lui Ludovic Orban: „Noi respectăm legea”

Președintele PNL Ludovic Orban nu a ratat ocazia să trimită noi săgeți la adresa adversarilor săi politici din PSD.

Redacția Online 0 comentarii

14.10.2019 - 16:51

Candidatul propus pentru funcţia de comisar european din partea României va fi audiat mai întâi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, a declarat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, subliniind că liberalii respectă legea şi au mai multe posibile propuneri pentru acest post, informează Agerpres.

"Deocamdată nu suntem în situaţia de a formula o astfel de propunere, dar ce pot să vă garantez este că PNL are nu una, nu două, nu trei, are foarte multe posibile propuneri de comisar european care să facă cinste României, care să fie probă de integritate şi profesionalism şi care să treacă prin Parlamentul European fără nicio problemă. Când vom fi puşi în situaţia de a propune un comisar european, vom prezenta candidatul pe care îl vom propune", a precizat Orban, după şedinţa conducerii PNL.

El a spus că persoana propusă va fi audiată mai întâi în Parlamentul României.

"Cu siguranţă noi respectăm legea, aici este vorba de prevederi legale care spun foarte clar că în cazul unei propuneri de comisar este necesară o audiere în comisiile parlamentare de specialitate. Aici este vorba de lege. Viorica Dăncilă nu a respectat legea. Precedentul pesedist, la vremea respectivă, în 2014, e adevărat întâi a trimis cele două propuneri, dar după ce s-a optat pentru una dintre propuneri, propunerea respectivă a fost audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului", a adăugat Ludovic Orban.

Comentarii