Turcan (PNL): CNAIR nu a scos la licitaţie execuţia a peste 68 km din Autostrada Sibiu-Piteşti

Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, a declarat, marţi, că nu s-a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia a peste 68 de km din Autostrada Sibiu - Piteşti, aşa cum a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2018 - 18:46

De fapt "doar s-a anunţat intenţia de a face acest lucru, exact cum se tot întâmplă de câţiva ani buni".

"Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat săptămâna trecut că au fost scoase la licitaţie proiectarea şi execuţia a peste 68 de km din Autostrada Sibiu - Piteşti. Informaţia s-a dovedit a fi incompletă, dacă nu cumva chiar falsă. De fapt, nu s-a scos nimic la licitaţie, ci doar s-a anunţat intenţia de a face acest lucru, exact cum se tot întâmplă de câţiva ani buni. CNAIR consideră că undeva pe la sfârşitul lunii iulie va scoate la licitaţie un rest de 980 de metri din secţiunea 1 (Sibiu - Boiţa), precum secţiunile cuprinse între Boiţa (jud. Sibiu) şi Cornetu (jud. Vâlcea), care ar urma să aibă o lungime de 30,35 de km, şi secţiunea trei cuprinsă între Cornetu şi Tigveni, de 37,4 km. Faptul că CNAIR anunţă lucruri care probabil se vor întâmpla cândva ca şi cum deja s-au petrecut este deranjant, însă mult mai gravă este dovada de incompetenţă crasă a instituţiei cu privire la ce se întâmplă cu studiile de fezabilitate", se arată într-un comunicat de presă al Ralucăi Turcan, citat de Agerpres.

Liderul PNL Sibiu cere conducerii CNAIR şi ministrului Transporturilor "să nu-şi bată joc de acest proiect şi să trateze profesionist, transparent şi urgent această investiţie."

"Compania de drumuri a anunţat că va scoate la licitaţie cele două secţiuni din Sibiu - Piteşti în baza studiilor de fezabilitate vechi, exact acelea pe care experţii Comisiei Europene le-a criticat spunând că nu se va acorda finanţare pe această investiţie, solicitând un nou studiu de fezabilitate făcut după o analiză geotehnică adecvată. Oare PSDragnea vrea să renunţe la fondurile europene pentru a implica mai uşor Teldrum? Orice român ştie că Autostrada A1 Sibiu - Piteşti este unul dintre cele mai importante proiecte şi cred că a sosit momentul ca şi CNAIR să înveţe din greşelile trecutului. Avem experienţa lucrărilor începute prost şi terminate lamentabil şi nu cred că ne permitem încă un asemenea exemplu. Solicit de urgenţă conducerii CNAIR şi ministrului Transporturilor să nu-şi bată joc de acest proiect şi să trateze profesionist, transparent şi urgent această investiţie", a mai afirmat Raluca Turcan.

Comentarii